Már megint Schumacher ellen kampányol az F1-es csapatfőnök

Esteban Oconból elege lett az Alpine-nak, amely bejelentette, hogy nem hosszabbít vele szerződést. Az utódjelöltek között ott szerepel Mick Schumacher neve is, ám a német pilótát korábbi főnöke, Günther Steiner nagyon nem ajánlja.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.07.
Alpine f1 Mick Schumacher günther steiner sportfogadás

Idén a pályán kívül is rendkívül sűrűn történnek az események a Forma–1-ben. Lewis Hamilton Ferrariba, valamint Nico Hülkenberg Sauberbe történő átigazolása után ezúttal az Alpine háza tájáról jött egy fontos bejelentés. A Monacói Nagydíjon nagy hibát vétő (saját csapattársával ütközött) Esteban Ocon idény végén lejáró szerződését biztosan nem fogják meghosszabbítani, így egy hely teljesen nyílttá vált a mezőnyben.

Mick Schumachert nagyon nem ajánlja az Alpine-nak Günther Steiner (Fotó: AFP)

Utódjelöltekből nincs is hiány. A legesélyesebb a csapat tartalékpilótája, Jack Doohan. Az ausztrál versenyző szimulátorban végzett munkájával nagyon elégedett az Alpine, Kanadában pedig az első szabadedzésen élesben is körözhet a mezőnyben, pont Ocon helyén.

Szó van azonban Mick Schumacherről, aki idén az Alpine Endurance Teamben versenyez, eredményei pedig biztatóak. A 25 éves német 2021-ben és 2022-ben versenyzett a Forma–1-ben, összesen 12 pontot szerzet. Legjobb eredményét két éve Ausztriában érte el, amikor a főfutamon a hatodik helyen intették le.

Több alkalommal azonban hatalmas balesetekkel hívta fel a figyelmet, és összességében nem tudott kiemelkedő teljesítményeket nyújtani. Korábbi csapatfőnöke, Günther Steiner már a közös munka alatt is gyakran kritizálta, azóta pedig még sűrűbben rúg bele Schumacherbe. A The Red Flags című podcastben határozott választ adott arra a kérdésre, hogy ő szerződtetné-e az Alpine-hoz a németet.

Pillanatnyilag nem. A legjobb elérhető versenyzőre van szükség, olyanra, aki megmutatta, hogy nagyon jó. A gyári csapatoknak a legjobbra kell törekedniük

– jelentette ki Günther Steiner. Szerinte a francia márkának a piac jelenlegi legjobb szabadon elérhető versenyzőjére kéne fókuszálnia, aki Carlos Sainz, miután az ő helyére érkezik majd 2025-től Hamilton a Ferrarihoz.

Schumachernek ez a második szezonja, hogy csupán tartalékpilótaként figyelheti az eseményeket. Ha jövőre nem sikerül csapatot találnia magának, vélhetően örökre bezáródik előtte az F1-es kapu.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás