Hiába a váratlan csodacsere, Modricék ismét megégtek

Az első félidőben Albánia lefocizta Horvátországot, ám Luka Modricék a második félidőben összekapták magukat és fordítani tudtak. A mérkőzés hőse a csereként beálló Ante Budimir volt a horvát oldalról, de Albánia az utolsó percekben egyenlíteni tudott.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.06.19.
Albánia foci Eb 2024 Ante Budimir Horvátország

A kezdés után alaposan meglepte az esélyesebbnek kikiáltott horvát válogatottat Albánia. A 11. percben Qazim Laçi fejesével megszerezte a vezetést, az első félidőben pedig az történt, amit Sylvinho szövetségi kapitány szeretett volna látni. A második félidőben azonban magasabb szintre kapcsoltak a horvátok, és komoly mezőnyfölényt alakítottak ki, aminek köszönhetően megfordították az összecsapást. Az utolsó pillanatban azonban érkezett Klaus Gjasula és pontot mentett nemzetének. A mérkőzés hőse a horvátok oldaláról Ante Budimir volt.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group B Croatia v Albania
Andrej Kramaric köszönte meg Ante Budimirnek a gólpasszt Fotó: AFP

A 32 éves támadó Olaszországban nem tudta megváltani a világot, és Spanyolországban is folyamatosan ingázott az első és a másodosztály között. Idén azonban eddigi legjobb szezonján van túl, az Osasunában 17 gólt ért el a La Ligában, amivel a góllövőlista ötödik helyén végzett. Az albánok ellen a 69. percben állt be csereként, öt perccel később pedig már gólpasszt adott Andrej Kamaricnak. Újabb két perc múlva aztán ő középre tett labdajából született meg a horvátok második gólja.

Horvátország ezzel igencsak nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően, hiszen két forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtött. Albánia szintén egy pontos, bár ennek Armando Brojáék vélhetően jobban örülnek, mint Modricék.  Előbbi Olaszország ellen fejezi a csoportkört, utóbbi Spanyolország ellen próbálhat meg győzni.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás