Pofont kapott a Liverpool magyar sztárja: Szoboszlai Dominik nem került be a legjobb 11-be

Aktualizálták a Liverpool magyar focistájának értékét a Transfermarkton. Kiderült, hogy kik előzték meg a posztján Szoboszlai Dominikot.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.05.28.
Liverpool Szoboszlai Dominik foci Eb 2024 Európa

Noha a legtöbb ország még csak a bő keretét adta le a labdarúgó-Európa-bajnokságra, azt már most lehet tudni, kik azok a világsztárok, akik ott lesznek a június 14-én rajtoló németországi tornán. Büszkén mondhatjuk, hogy közéjük tartozik a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, aki bárkire veszélyes lehet a mezőnyben.

SZOBOSZLAI Dominik; MILOS, Kerkez
Szoboszlai Dominik az első Európa-bajnokságára készül Fotó: Illyés Tibor

Szoboszlai Dominik aktuális értékét hétfőn frissítette a mértékadó Transfermarkt-oldal, ez alapján nem emelkedett és nem is csökkent a Liverpool játékosának becsült értéke. Szoboszlai tavaly nyáron még "csak" 50 millió eurót (20 milliárd forint) ért, ez a szám tavaly ősz óta 75 millió euró (kb. 30 milliárd forint). A középpályás poszton azonban rengeteg sztár futballozik, így az értékek alapján Szoboszlai nem fér be az Eb jelenlegi álomcsapatába. Tagja viszont klubtársa és barátja, az Liverpool angol védője, Trent Alexander-Arnold. Ott van a csapatban 4 angol, 3 portugál, 2 francia és egy-egy horvát, illetve spanyol játékos

A legjobb 11 összeállítása a következő:

Diogo Costa (portugál, Porto, 45 millió euró) - Trent Alexander-Arnold (angol, Liverpool, 75 millió euró), Rúben Dias (portugál, Man. City, 80 millió euró), William Saliba (francia, Arsenal, 80 millió euró), Josko Gvardiol (horvát, Man. City, 75 millió euró) - Rodri (spanyol, , Man. City, 120 millió euró), Jude Bellingham (angol, Real Madrid, 180 millió euró), Declan Rice (angol, Arsenal, 120 millió euró) - Phil Foden (angol, Man. City, 150 millió euró), Kylian Mbappe (francia, Real Madrid (?) 180 millió euró), Rafael Leáo (portugál, AC Milan, 90 millió euró)

Szoboszlai így sem panaszkodhat, holtversenyben az egész torna 19. legértékesebb focistája lesz, a középpályások között pedig a 12.

A Liverpool magyar játékosa egyébként hétfő óta Telkiben készül a magyar válogatottal arra, hogy ott legyen pályafutása első nagy nemzetközi tornáján. A 2021-es Eb-t – noha az Izland elleni pótselejtezőn az ő gólja ért kijutást – sérülés miatt hagyta ki. 

A magyar válogatott programja:

  • Június 4., kedd: Írország-Magyarország 20.45 (Dublin, felkészülési mérkőzés)
  • Június 8., szombat: Magyarország-Izrael 18.00 (Debrecen, felkészülési mérkőzés)
  • Június 10., hétfő: Utazás Németországba (Weiler im Allgäu)
  • Június 15., szombat: Magyarország-Svájc 15.00 (Köln, Eb-csoportmeccs)
  • Június 19., szerda: Németország-Magyarország 18.00 (Stuttgart, Eb-csoportmeccs)
  • Június 23., vasárnap: Magyarország-Skócia 21.00 (Stuttgart, Eb-csoportmeccs)

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás