„Régen láttunk itt ennyi nézőt” – Óriási siker küszöbén a 4-szeres bajnok magyar csapat

Nem iszik előre a medve bőrére a Rába ETO egykori legendás labdarúgója, Hajszán Gyula, de a Győr feljutási esélyeit egészen jónak nevezi.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.05.22.
győr Hajszán Gyula sportfogadás NB II

A labdarúgó NB II hétfői rangadóját a Győr nyerte hazai pályán a Vasas ellen 
(3-2), és ezzel nagy lépést tett a feljutás felé, kilenc év után kerülhet az élvonalba. Az ETO Parkban aratott győzelmével fellépett a tabella második, feljutást jelentő helyére, két ponttal előzi meg a Vasast (66-64) az utolsó forduló előtt. A győrieknek az Ajka ellen idegenben egy döntetlen is elég a dicsőséghez, tudniillik ha a Vasas odahaza felül is múlja a Soroksárt, az ETO-nak több győzelme van; márpedig azonos pontszámnál ez rangsorol.

Győr
 

„Régen láttunk 7000 nézőt a stadionunkban” – mondta a Metropolnak a 37-szeres válogatott Hajszán Gyula, a Rába ETO-val két bajnoki címet szerzett csatár. „Mindenesetre a helyzet bizakodásra ad okot.” 

A 62 éves egykori szélső kiemelte: azt senki ne higgye, hogy a záró fordulóban, május 26-án a szívós Ajka ellen könnyen szerezhetnek pontot vagy pontokat.

Remélem, sokan elkísérik a csapatot az idegenbeli idényzáróra! Ami a parádés bajnoki hajránkat illeti: amióta az április 24-én kinevezett dunaszerdahelyi születésű szlovákiai magyar tréner, Borbély Balázs irányít, megtáltosodott a csapatunk. A futball régi alapigazsága: ha például egy, José Mourinhóhoz hasonlatos, igen felkészült szakember irányít, de képtelen legalább a kulcsjátékosaival együttműködni, akkor kizárt a siker. Nos, Borbély a teljes csapatával azonos hullámhosszon mozog, és feltehetően ez lehet a titka.

De hogy mire viheti a múltban 4-4 bajnoki aranyérmet és Magyar Kupa-diadalt kivívó ETO, az még a jövő zenéje, hiszen a stadionjukkal is vannak gondok, rendbe kell hozni az egyik lelátót.

„A játékosállomány erősítése szintén elkerülhetetlen, viszont a jelenlegi lendület sokat segíthet az együttesen” – tette hozzá Hajszán Gyula.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás