Gulácsi hadat üzent, a szurkolók már döntöttek

Nyáron mindenképpen eldől Gulácsi Péter sorsa Lipcsében. Az RB Leipzig szurkolóit maga mögé állította, de minden eddiginél nehezebb kihívás vár rá.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.13.
Gulácsi Péter Bundesliga RB Leipzig Kapus sportfogadás

2015 óta minden posztriválisát kiütötte a nyeregből Gulácsi Péter. A 2022 őszi keresztszalag-szakadását követően, 16 hónap kihagyás után a Bundesligába zseniálisan visszatért magyar kapus újra bizonyítja az RB Leipzig és a válogatott kezdőcsapatában is: immár 34 évesen jobb, mint valaha. Csakhogy német klubja időközben 10 millió euróért (3,9 milliárd forint) szerződtette a belga Genk szupertehetségét, Maarten Vandevoordtot. A világklasszis Thibaut Courtois utódaként emlegetett, 22 éves korára már jelentős európai kupatapasztalattal is rendelkező kapust aligha a kispadra hozzák idén nyáron – de Gulácsi áll a konkurenciaharc elébe!

Gulácsi Péter az átélt gyötrelmek után még inkább értékeli a tavaszi sikereit
Gulácsi jobb mint valaha: nem fél a drága és fiatal belga riválistól sem        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A februári visszatérése óta a német topligában vele legyőzhetetlen (a mérlege: 13 meccs, 4 döntetlen és 9 győzelem) RB Leipzig magyar klubikonja elmondta: családos emberként hosszú távon akar tervezni, ezért nyáron meghosszabbítaná a már csak egy évig érvényes szerződését, és jövőre sem a kispadon akar ücsörögni.

– Megállapodtunk, hogy a szezon után beszélünk és döntünk. Mindig mondtam, hogy nagyon jól érzem magam a klubban, és különösen élveztem az utóbbi hónapokat: a súlyos sérülésem után újra első számú kapusként, ráadásul sikeres csapatban. 34 éves lettem, ami kapusként még mindig jó kor, nézzük csak a Bundesligában Neuert, Baumannt, Trappot, Hradeckyt! Látható, hogy a tapasztalat milyen fontos, és biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokat adhatok a csapatnak és a klubnak. Könnyen el tudnám képzelni, hogy itt fejezzem be a karrieremet. Lipcse a második otthonom lett – mondta a Bildnek a visszatérése óta parádézó Gulácsi, aki tavaszi bevetésein az egész Bundesliga-mezőny legjobb százalékban (79,5%) védő kapusa. Egyébként a válogatottban is hosszabb távon tervez: hangsúlyozta, hogy védeni akar a 2026-os világbajnokságon.

Az új, méregdrága konkurensről is kérdezték a magyar kapust, aki áll a kihívás elé.

– A pályafutásom során mindig erős konkurenseim voltak. Ha a szezon végéig így megy tovább, jó helyzetben leszek. Az játszik, aki a legjobb teljesítményt nyújtja – ez a klubunk érdeke. Csak így lehet sikereket elérni. 

A rivalizálás ebben a szezonban is rendkívül nagy volt, nem lesz ez máshogy a következőben sem. Ami számít, az a teljesítmény. Ezért volt fontos számomra, hogy a sérülésem után visszatérjek. […] Van még pár jó évem, és hiszem, hogy érvényesülni tudok majd ebben a konkurenciaharcban is.

Tudom, hogy ő (Marteen Vandevoordt – a szerző) egy fiatal, jó kapus. De eddig még nem láttam Genk-meccset, csak magamra és a saját teljesítményemre koncentrálok – mondta Gulácsi Péter.

Az RB Live online szavazásán egyébként a lipcsei szurkolók 83 százaléka szavazott úgy, hogy Gulácsinak a következő szezonban is maradnia kell.

A szavazók 83 százaléka marasztalná Gulácsit
A szavazók 83 százaléka marasztalná Gulácsit           Fotó: rblive.de

A már biztosan a Bundesliga 4. helyén végző RB Leipzig az utolsó fordulóban (szombat, 15.30) a 6. Eintracht Frankfurt vendége lesz.

Az élcsoport: 1. Bayer Leverkusen 87 pont (már bajnok), 2. Bayern München 72, 3. VfB Stuttgart 70, 4. RB Leipzig 64.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás