Magyarország is megnyerheti az Eb-t, kiszámolta a szimulátor

Egy futballrajongó tízezerszer leszimulálta a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot. Portugáliát hozta ki Eb-győztesnek.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.05.28.
labdarúgás Portugália foci Eb 2024 szimulátor

A játékoskeretek ismeretében nagy valószínűséggel Anglia, Portugália és Franciaország vehet át érmet a június 14. és július 14. között rendezendő labdarúgó Európa-bajnokság végén – állítja James Allcott youtuber, aki tízezerszer lefuttatta a meccseket. Kutakodásának eredménye: Portugália 2016 után másodjára nyeri meg az Eb-t. Mögötte Anglia, majd a vb-ezüstérmes Franciaország következik. Érdekesség, a rendező Németország csak a hatodik favorit, a címvédő olaszok a tizedikek, míg Marco Rossi magyar válogatottja a 13. helyen áll a favoritok listáján – írja a Daily Mail.

Szoboszlai (balra) és Nego helye biztos az Eb-keretben, de Rossi az eddiginél bővebb létszámban is gondolkodhat
Marco Rossi együttese Svájccal, Németországgal és Skóciával találkozik az Eb-n (Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport)

Az A csoportban Németország toronymagas esélyes Magyarország és Svájc előtt, míg a negyedik tag, Skócia mindössze 0,54 százalékos győzelmi sansszal vág neki az Eb-nek. A másik brit válogatott, Anglia ezüstérmes lesz, ennek 11,48 százalék a valószínűsége. Portugália kapcsán 14,74 százalék esélyt számított ki az Eb-győzelemre, ez a legmagasabb szám.

A vb-második Franciaország a harmadik favorit, az okos a szimulátor úgy tartja, hogy a dobogó felső fokára 10,99 százalék a kilátása, míg Spanyolország változatlanul 10,85 százalékon áll április óta. Nem tudni, Marco Rossi gárdája a biztos nyolcaddöntőbe lépés után hogyan szerepel tovább, de 2,49 százalékot vegyünk arra, hogy megnyeri az Eb-t...

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás