Ellenük kell készülni, így nézhet ki Svájc Marco Rossiék ellen

Az Európa-bajnokság A csoportjából utolsóként Svájc szövetségi kapitánya, Murat Yakin is kihirdette bő keretét. A piros mezes együttesnek lesz az egyik legidősebb átlagéletkora, a támadók nem életük formájában készülnek a kontinenstornára.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.29.
Módosítva: 2024.05.29.
Svájc keret foci Eb 2024 Magyarország

Magyarország, Németország és Skócia már kihirdette a bő keretét a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra. Svájc sokáig kivárt, most azonban Murat Yakin szövetségi kapitány is lépett, aki egyelőre 38 játékossal számol (ezt kell majd 26-ra leszűkítenie). A svájciak kerete lesz az egyik legrutinosabb az egész tornán, ám ez még nem feltétlenül garancia a sikerre.

Zeki Amdouninak és Noah Okafornak (jobbra) kell feltörnie a magyar válogatott védelmét Fotó: AFP

A kapus posztján egyszerre van könnyű és nehéz dolga a Yakinnak, ugyanis két világklasszis hálóőr közül válogathat. Vélhetően Yann Sommer fog kezdeni, a 88-szoros válogatott játékos az Eb-selejtezőkön 7 meccsen védett, és az Interrel is remek idényt zárt – összegzett az Origo. A jövő azonban Gregor Kobelé, aki kilenc évvel fiatalabb, mint Sommer és hatalmas érdemei voltak abban, hogy csapatával, a Borussia Dortmunddal a BL-döntőig menetelt.

A védelemből mindenképpen ki kell emelni a Manchester City sztárját, Manuel Akanjit, aki tavaly minden fontosabb trófeát (Premier League, FA-kupa, Bajnokok Ligája) megnyert Pep Guardiola csapatával. A 28 éves futballista a svájciak legértékesebb játékosa, a Transfermarkt adatai alapján 42 millió euró (16 milliárd forint) a piaci értéke.

A középpályán a Bayer Leverkusennel remekelő Granit Xhaka lehet a kulcsember, kérdés azonban, hogy ki lesz az ő társa. Denis Zakaria ugyan feltámadt a Monacóban, ám jelenleg a sérülése miatt nem biztos, hogy fel tud épülni a kontinenstornára. Az igazi problémát viszont a góllövés jelentheti majd Svájcnál.

Breel Embolo a hosszú sérülése után csupán április végén tért vissza a pályára a Monacóban, így ő jelentős játékhiánnyal érkezhet meg Németországba. Hasonló problémákkal küzd Noah Okafor, aki tavaly nyáron igazolt az AC Milanhoz. Stefano Pioli vezetőedző csupán hat alkalommal jelölte a kezdőcsapatba, 22-szer csereként szavazott neki bizalmat. Zeki Amdouni pedig bár kapott bőségesen időt a bizonyításra, a Premier League-ben nem tudta megváltani a világot a Burnley-vel, és mindössze öt gólt ért el 34 bajnokin.

Magyarország az első csoportmérkőzését játssza majd Svájccal június 15-én, 15.00 órától.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás