Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Callum Stylesról

Június 15-én a magyar labdarúgó-válogatott számára megkezdődik az Európa-bajnokság. Bemutatjuk Marco Rossi együttesét, a Sunderland középpályásáról, Callum Stylesról hoztunk három érdekességet.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.05.31.
Callum Styles keret foci Eb 2024 Marco Rossi

Június 15-én Svájc, 19-én Németország, 23-án pedig Skócia ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Sorozatunkban bemutatjuk Marco Rossi szövetségi kapitány keretének játékosait, ezúttal Callum Stylesról hoztunk három érdekességet.

Bulgaria v Hungary - UEFA EURO 2024 Qualifier
Angliában "Bury Messijeként" hivatkoztak Callum Stylesra Fotó: NurPhoto via AFP

Rajong a húslevesért

Styles ugyan Angliában született és az ottani utánpótlásban nevelkedve vált profi labdarúgóvá, de néhai nagymamája, Magdaléna révén magyar felmenője is volt, emiatt kaphatta meg végül az állampolgárságot. Egy korábbi interjújában elmesélte, hogy nagyszülője sosem beszélt hozzá magyarul, ellenben gyakran készített neki húslevest, Styles szerint a nagymamájánál jobban ezt senki nem tudta elkészíteni.

A város Messije

A 24 éves, több poszton bevethető játékos a Buryvel debütált a felnőttek között és először az angol harmadosztályban mutathatta meg magát. A Barnsleyhoz 2018-ban került, itt került fel igazán a labdarúgás térképére, de a Bury szurkolóiban is szép emléket hagyott. A szülővárosában anno csak Bury Messijeként emlegették.

Harmadosztályból a válogatottba

Styles először 2022. március 14-én kapott meghívót Marco Rossitól a Szerbia és az Észak-Írország elleni felkészülési találkozókra. Azóta kirobbanthatatlan a csapatból, a középpályán fontos szerepet szán neki a szövetségi kapitány Nagy Ádám és Schäfer András mellett. Styles még akkor is kapta a meghívókat, amikor tavaly ősszel a Barnsleyval csupán az angol harmadosztályban játszott. Tavasszal ez a probléma elhárult, ugyanis a Championshipben szereplő Sunderland fél évre kölcsönvette.

Név: Callum Styles

Születési hely és idő: Oldham, 2000. március 27.

Klubjai (felnőtt): Bury (2016-2018), Barnsley (2018-). Kölcsönben: (Bury 2018-2019), Millwall (2022-2023), Sunderland (2024)

Magyar válogatott pályára lépések száma: 20

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás