RETRO RÁDIÓ

Meglepő helyen tűnt fel Marco Rossi, elárulta, ki lehet Szalai Ádám utódja





Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya két hét múlva hirdet először keretet ebben az évben. Az olasz szakember a Sportrádióban nyilatkozott a csapat jövőjéről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.02.
magyar válogatott

Marco Rossi március 14-én hirdet keretet a Szerbia (március 24.), illetve az Észak-Írország (március 29.) elleni felkészülési mérkőzésekre. A szövetségi kapitány legutóbb az Újpest–Mezőkövesd NB I-es bajnokin tűnt fel, amiről azt mondta, minden magyar játékost ismernie kell, aki a hazai ligában játszik.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A közelgő csapatösszetétel kapcsán a szövetségi kapitány elmondta, a válogatott magja továbbra sem fog változni, ellenben egy-egy új játékost mindig igyekszik kipróbálni. Régebben a középhátvédek merítési lehetőségében érzett hiányérzetet, azóta ez a probléma megoldódott. Hasonló gond volt a bal oldali szárnyvédő megtalálása is, Rossi viszont az elmúlt időszakban már elégedett ezen a poszton is.

Szalai Ádám utódjának megtalálása a jelenlegi legnagyobb kihívás.

Ő az egyetlen olyan támadó, aki bizonyította, hogy bír olyan sajátosságokkal, amelyekkel nemzetközi szinten is fel tudja venni a versenyt – nyilatkozta Szalairól Rossi. A megoldás az NB I-ből érkezhet, ugyanis a Paks csatára, az idén elképesztő formában játszó, 22 találkozón 21 gólt és négy gólpasszt jegyző Ádám Martin egészen biztosan megkapja a válogatott behívót: – Aki Szalai adottságaihoz a legközelebb áll, és a közeljövőben képes lehet helyettesíteni, az Ádám Martin. Beszéltem vele, és úgy érzem, eljött a pillanat, hogy megnézzük, hogyan edz velünk és játszik éles helyzetben, a válogatott színeiben. Az ő számára ez komoly változás lehet, ugyanis a mi játékstílusunk és amit a Paks alkalmaz, az teljesen más.

Szó esett a nagymamája révén magyar kötődéssel bíró, de külföldön született labdarúgókról is. A legfrissebb hírek szerint az angol másodosztályú Barnsley csapatában játszó balszélső-támadó középpályás, Callum Styles hamarosan behívót kaphat a magyar nemzeti keretbe. Az olasz tréner meglehetősen sejtelmesen nyilatkozott Stylesról:

Ha úgy döntünk, hogy valakit keretbe hívunk, arra megvan az okunk – fogalmazott Rossi. – Van egy külön részlegünk, akik az UEFA szabályainak megfelelően nyomon követik azon játékosok pályafutását, akiknek van esélyük arra, hogy magyar állampolgárságot kapjanak.





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás