„Generációs tehetség” – Szoboszlai újra szárnyalhat a Liverpoolban





Rosszul áll Szoboszlai Dominik szénája, de… Előbb a mennybe emelték, most a pokolba kívánják, ám Arne Slot kezei alatt jobb lehet, mint valaha.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2024.04.26.
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp Arne Slot sportfogadás liverpool

Ha nem is könnyen, de a jelek szerint megtalálta a nyáron távozó Jürgen Klopp utódát a Liverpool. Az angol futballklub a legfőbb kiszemelt Xabi Alonso, majd több más edzőjelölt (például Rúben Amorim, Roberto de Zerbi) után tárgyalásokba kezdett a Feyenoorddal, hogy szerződtethesse Arne Slotot. A 45 éves holland edző már jelezte is, hogy szeretne átülni a sztárklub kispadjára, ahol nehéz örökséget vesz át, hiszen Kloppot imádják a szurkolók és a játékosok, ráadásul az eddigi szupersztár, Mohamed Szalah biztosra vehető távozása miatt a csapatot is újjá kell építenie. A szigetországi sportsajtóban már ki is elemezték, milyen edző és mi várható tőle, ha átveszi Szoboszlai Dominikék irányítását.

Szoboszlai Dominik lehet a liverpooli edzőváltás egyik nagy nyertese
Szoboszlai Dominik lehet a liverpooli edzőváltás egyik nagy nyertese (Fotó: Michael Regan / Getty Images)

„Nem titok, hogy szívesen mennék Liverpoolba. Csak annyit mondhatok, hogy a klubok tárgyalásban állnak, én várakozó állásponton vagyok” – idézte az Origo Slotot, akiről a Liverpool holland csapatkapitánya, Virgil Van Dijk is elismerően nyilatkozott már.

A Feyenoordot viszonylag kevés pénzből gazdálkodva is holland bajnoki címre, kupagyőzelemre és Konferencia-liga-döntőbe vezette a liverpooli kiszemelt. Az Anfield Roadon nyilván nagyságrenddel jelentősebb erősítésekben gondolkozhat, kivált, ha Szalahért valóban eurószázmilliós (egyes hírek szerint új világrekord) összeget fizet valamely szaúdi kérője. Másrészt ismerői szerint a jelenlegi keretben rejlő lehetőségeket is kihasználhatja, mert erőssége, hogy mindenkiből kihozza a tudása legjavát. Ez a Football FanCast szerzője szerint különösen az idei tavasz két sokat kritizált Pool-focistája, a ziccerek sorát elügyetlenkedő Darwin Núnez és az újévi sérülése után látványosan visszaesett Szoboszlai Dominik felemelkedését hozhatja el.

„Mostanában nincs a topon, de kétségkívül kiemelkedő képességekkel rendelkezik. (…) A tavaly nyári, 60 millió fontért (27 milliárd forint – a szerző) történt szerződtetése után generációs tehetségként teljesített” – dicsérik válogatott középpályásunk kezdeti produkcióját, beleértve a lövéseit, energikusságát, lendületét.

„A sérülései és a formahanyatlás spirálja érezhetően megváltoztatta a körülötte kialakult hangulatot” – utal a cikk a Szoboszlait újabban érő bírálatokra, hozzátéve: 

Slot szabadjára engedheti a heti 120 ezer fontot (55 millió forint) kereső sztárt felfrissülve és módosított pozícióban.

Az indoklás szerint a 23 éves magyar légióst számos statisztikai mutatója még mindig Európa krémjébe (a posztján szereplők első 5-10 százalékába) sorolja. Az intenzív támadó futballra felesküdött holland edző a jelenleginél előrébb és kötetlenebbül, kedvenc pozíciójában, irányító-támadó középpályásként számíthat rá a következő szezonban.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
„Bujkálnom kellett volna, ha nem nyerünk" - a láncdohányos legendát gyászolja a futballvilág

„Bujkálnom kellett volna, ha nem nyerünk" - a láncdohányos legendát gyászolja a futballvilág

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Szoboszlai edzője elárulta, visszatér Liverpoolba

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás