Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

A bajnoki cím már zsebben, szerdán pedig kupaelődöntő vár a Ferencváros focicsapatára. A háttérben pedig már alakul a keret a következő szezonra, kupacsaták hősei köszönhetnek el.Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.04.23.
Fradi nyár közönségkedvenc sportfogadás jövő

A hétvégén sorozatban hatodszor lett bajnok a Ferencváros, de a gárdára még komoly feladat vár a szezonba. Szerdán Balmazújvárosban a Nyíregyháza ellen játszik elődöntőt a Magyar Kupában (20.00, M4 Sport), s nagy esély van arra, hogy 2022 után újra duplázzon a csapat. Eközben persze gőzerővel dolgoznak az új keret kialakításán is. Kubatov Gábor klubelnök a bajnoki ünneplésben is arról beszélt, lesznek, lehetnek változások.

Jó lenne végre megtartani egy csapatot, de nem lehet. Jönnek játékosok, akiknek ha jól megy a játék, tovább tudnak igazolni. A Ferencvárosnak ez a célja

- mondta Kubatov.

Fradi
A Kisvárda elleni bajnoki után ünnepelt a csapat Fotó: Hegedüs Róbert

Már most lehet sejteni, kik azok, biztosan távoznak. A lejárt szerződésű labdarúgók közül az amerikai Henry Wingo hazatérhet Austinba - erről a csakfoci.hu ír. 

Szintén nyáron jár le a megállapodás a marokkói Sammy Mmaee-val, aki évekig alapember volt a védelemben, idén azonban már kevesebb lehetőséget kapott. A hírek arról szólnak, hogy a játékos mellett a klub is elengedte már a hosszabbítás lehetőségét, Mmaee szinte biztosan távozik. Anderson Esiti és Owusu esetében a klub már januárban bejelentette, a szakvezetés nem számít rájuk. Azóta sem találtak maguknak csapatot, igaz, Esiti helyzete annyival egyszerűbb, hogy nyáron a szerződése is lejár. A bosnyák Amer Gojak szerződése csak jövő nyáron jár le, de nem lenne meglepő, ha már idén távozna a szezonban jobbára mellőzött középpályás.

A Fradinál nagy közönségkedvenc a bosnyák Muhamed Besic, akinek szintén júniusban szűnik meg a kontraktusa, nagy esély van arra, hogy a 31 éves középpályás elhagyja a klubot.

Rajtuk kívül bizonytalan lehet a válogatott védő, Botka Endre helyzete, aki már többször utalt rá, hogy több játékpercet szeretne. Az már tavaly nyáron eldőlt, hogy ifjabb Lisztes Krisztián idén a Frankfurthoz kerül.

Lesznek persze érkezők is, az már biztos, hogy a februárban a Puskás Akadémiától megvásárolt - de a ZTE-nek kölcsönadott - Gruber Zsombor a Fradival kezdi meg a felkészülést.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás