Ki sem mozdul otthonról, Kemény Dénes az imádott édesapjáról beszélt

A legendás pólókapitány rengeteget köszönhet Fecsó bának.Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.04.01.
Kemény Dénes olimpiai kemény ferenc szakember

Újabb nagy sikert ért el Kemény Dénes édesapja. Kemény Ferencről, "Fecsó báról" utánpótlásedzői díjat neveztek el. A 93 éves szakembert, megannyi olimpiai bajnok vízilabdázó kineveléséért felelős szakembert felkérték, legyen a névadója az újonnan alapított nevelőedzői életműdíjnak, amelyet először szeptember 25-én, a Magyar Edzők Napján adnak majd át. Fecsó bácsi elfogadta a felkérést, igaz, az eseményen fia, a férfi válogatottat többek között 3 olimpiai aranyig vezető Kemény Dénes képviselte.

Apa és fia rengeteget tett a magyar vízilabdázásért / Fotó: Mandiner

– Apám nagyon jól van. Annyira viszont már nem, hogy eljöjjön. Sokat vagyok fönt nála Dobogókőn. Alapvetően nem mozdul ki onnan, de azért sétálgat. Ha én ott vagyok, akkor eszik is rendesen. Egyébként pedig néha kihagyja az étkezést, ennek ellenére jó kondiban van. Kilencvenharmadik évében jár.

– mondta a Mandinernek adott interjúban Kemény Dénes, aki kiemelte, az ő csapataiban 21 játékos nyert olimpiai aranyat, közülük 19-en az édesapja kezei közül kerültek ki.

Kemény elmondta, több minden dolog miatt is hálás a papának.

Azért vagyok hálás neki, mert elég masszívan részt vett benne, hogy belőlem ki lett. Kezdve attól, hogy hároméves koromban ketten maradtunk

– mondta Kemény Ferencről a fia.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás