Veszélyben Dibusz helye? Megszólalt a nagy rivális





A múlt hétvégi, Mezőkövesd elleni bajnoki összecsapáson (0-3) ismét Varga Ádám védte a Ferencváros kapuját. A 25 éves hálóőr úgy készül, hogy szerdán, a Diósgyőr elleni MOL Magyar Kupa negyeddöntőn is vele kezdődik az összeállítás.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.04.02.
Dibusz Dénes Varga Ádám Kapus Fradi sportfogadás

Magabiztos győzelemmel tért vissza a Ferencváros a válogatott szünet után, Dejan Sztankovics együttese idegenben gyűjtötte be a három pontot a Mezőkövesd ellen (0-3). Az összecsapáson a szerb vezetőedző ezúttal Varga Ádámnak szavazott bizalmat a kapuban, aki ezt egy kapott gól nélküli találkozóval hálálta meg.

20240228_1044_SZM
A héten ismét Varga Ádám állhat a Ferencváros kapujában Fotó: Szabó Miklós

A Paks Újpest elleni vereségével a Fradinak már öt pont az előnye a bajnokságban a riválisával szemben, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott. Varga azonban még nem szeretné kijelenteni, hogy eldőlt a bajnokság.

„Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy meg tudjuk előzni a Paksot és hogy ekkora pontelőnyt szerezzünk, úgyhogy nagyon örülünk neki, hogy a befektetett munka megtérült. A folytatásban is ugyanúgy kell dolgoznunk, ahogy eddig is, nem szabad kiereszteni, mert ebben a bajnokságban bármi megtörténhet. Olyan hozzáállással készülünk minden meccsre, ahogy idáig tettük” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga Ádám. A Fradira április 3-án, szerdán MOL Magyar Kupa összecsapás vár, az ellenfél a Diósgyőr lesz majd a negyeddöntőben (20:00, M4 Sport). A 25 éves kapus szerint az ellenfélnek már nincs vesztenivalója a bajnokságban, ezért komolyan fogja venni a kupát.

„Rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, szerintem a Diósgyőr a kupára nagyon készül. A bajnokságban igazából nem nagyon tud már mit elérni, nyilván gyűjtögetheti a pontokat, de a kiesés nem fenyegeti. Szerintem a kupa nagyon fontos a Diósgyőrnek, ahogy nekünk is. Mindkét csapatnak nagyon jó szurkolótábora van, szóval a hangulattal sem lesz gond. Rendesen felkészültünk, mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbjussunk.”

A Fradi eddig kupafordulóin egyaránt Varga őrizte a kaput, a nyolcaddöntőben ráadásul a Debrecen ellen hőssé is vált, miután a büntetőpárbajban megfogta Kocsis Dominik tizenegyesét, ezzel pedig továbbjutott a zöld-fehér mezes együttes. A 25 éves hálóőr azzal számol, hogy ezúttal is ő fog védeni posztriválisával, Dibusz Dénessel szemben.

Úgy készülök, hogy én védek a kupában. Nyilván ez nincs kimondva, úgyhogy nem biztos, hogy tényleg így is lesz. Ha engem választ a vezetőedző, akkor szeretnék ugyanúgy az együttes segítségére lenni, mint az eddigi kupameccseken.

Dibusz Dénesnek ezzel ha minimálisan is, de csökkennek az esélyei arra, hogy ő legyen a kezdőkapusa a magyar labdarúgó-válogatottnak a nyári Európa-bajnokságon. A 33 éves hálóőr szerint a közte és Gulácsi Péter között történő rivalizálás már egy „kicsit fel van fújva és túl van lihegve.” A 108-szoros válogatott Király Gábor szerint teljesen mindegy, melyikük véd majd, a csapat a legmagasabb kvalitást kapja majd.

"Két kiváló kapusról van szó, mindkettő már bizonyította magas szinten is, hogy mire képes. Azt gondolom, hogy a kapuspozícióban nyugodtak lehetünk, mert ha Dibusz Dénes, ha Gulácsi Péter véd, nyugodtan ülhetünk a képernyők előtt, illetve a stadionban" – nyilatkozta a Ripostnak Király Gábor.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás