Hibáztam! – Szoboszlaiban nem bízott német főnöke





Szoboszlai Dominikért 70 millió eurót (26 milliárd forint) sem sajnált a Liverpool tavaly nyáron, ennek pedig nem örült a klub korábbi sportigazgatója, Jörg Schmadtke. Most azonban belátja, tévedett a magyar válogatott középpályással kapcsolatban.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.03.01.
Liverpool Szoboszlai Dominik RB Leipzig sportigazgató Jörg Schmadtke

Szoboszlai Dominiknál sokáig úgy nézett ki, hogy a tavalyi kiváló szezonja ellenére marad az RB Leipzignél, miután a 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási árát senki nem akarta kifizetni. A záradék lejárta előtt azonban akcióba lépett a Liverpool, és elhozta a magyar válogatott középpályást, aki rögtön nagyszerű játékkal hálálta meg a bizalmat.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik nagyon hamar rácáfolt a Liverpool sportigazgatójára Fotó: Jon Super

28 mérkőzésen eddig öt gólig és négy gólpasszig jutott, csapatával pedig a múlt hétvégén megnyerte az angol Ligakupát. Szoboszlai, amikor egészséges, akkor alapember, az átigazolás sikerességében viszont nem annyira hitt a korábbi Liverpool sportigazgató, Jörg Schmadtke.

A Vörösök csak Darwin Núnezért (85 millió euró/33 milliárd forint) és Virgil van Dijkért (84,65 millió euró/32 milliárd forint) fizettek többet, mint a magyar középpályásért, Schmadtke pedig húzta a száját ezért a nagy összegért – szúrta ki a Magyar Nemzet.

A Liverpoollal hetvenmillió euróért vettük meg Szoboszlai Dominikot az RB Leipzigtől, és akkoriban azt mondtam, hogy túl drága. De mai fejjel el kell ismernem, hogy tévedtem vele kapcsolatban. Ez a srác az első pillanattól kezdve fontos tagja volt a csapatnak

– ismerte el Schmadtke, aki február 1-jén távozott a pozíciójából.

Szoboszlai jelenleg a második combizom-sérüléséből lábadozik, a hírek szerint hamarosan visszatér a pályára. Távollétében a Liverpool megtartotta remek formáját, a Ligakupa-győzelem mellett legutóbb az FA-kupa nyolcaddöntőjét is sikerrel vette, a fiatalokkal tűzdelt együttes a Southamptont verte meg 3-0-ra.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás