„Ha nem kondizott volna ennyit” – Szoboszlai kedves poénnal fogadta Schäfer Andrást





Szoboszlai Dominik rögtön főszereplővé vált a magyar labdarúgó-válogatott idei első összecsapásán, az ő tizenegyesével sikerült legyőzni Törökországot a Puskás Arénában. A csapatkapitány humoránál volt a lefújás utáni interjújában.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.03.23.
Szoboszlai Dominik Schäfer András tizenegyes Törökország magyar labdarúgó-válogatott

Nem igazán tudott felpörögni a magyar labdarúgó-válogatott a Törökország elleni felkészülési mérkőzés első félidejében. A második játékrész elején azonban egy kezezés miatt büntetőhöz jutott a hazai csapat, Szoboszlai Dominik pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest. Több szabályos gól már nem született, így Marco Rossiék a 2024-es esztendőt is győzelemmel kezdték.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik tizenegyesével győzött a magyar labdarúgó-válogatott Fotó: Koszticsák Szilárd

A csapatkapitány a 39. válogatott összecsapásán a 11. gólját érte el. A 23 éves középpályás ismét rengeteget melózott a pályán és néha egészen szokatlan pozíciókban tűnt fel.

„Lehet, hogy egy kicsit túlságosan is mélyen voltam, de szerettem volna játékban lenni. Majd megnézzük a videókat, hogy jól csináltam-e, amit csináltam” – mondta a lefújást követően Szoboszlai Dominik. „Szerintem játszottunk már jobban is, túlságosan kapkodtunk pár szituációban, ahol ha nyugodtabbak maradtunk volna, akkor jobban ki tudtuk volna hozni a labdát. Erre kell majd figyelnünk, de a legfontosabb a végeredmény.”

Szoboszlai egy ponton már a jobbhátvéd pozíciójában tűnt fel, ő azonban nem akar kivételezett lenni, ahol szükség van rá, ő ott lesz. „Ha nekem kell visszalépni, azzal sincs semmi baj, megcsinálom azt a munkát is, ha oda rakna be a kapitány, akkor ott játszok. Ugyanúgy a csapat tagja vagyok, nem szeretném kivenni magam ezekből a szerepkörökből, szerintem mindenki beletette azt a munkát ma, amit tudott.”

Az interjú végén a tizenegyese is szóba került, amit Szoboszlai meglehetősen humorosan reagált le és többször is megheccelte a másfél év után visszatérő jó barátját, Schäfer Andrást.

Gondolkoztam, hogy váltsak, előtte meg azon agyaltam, hogy Schäfinek odaadom, de aztán mégse. Lehet, hogyha a rehabja alatt nem kondizott volna ennyit, akkor a válla nem lógott volna be (a lesgóljánál – a szerk.)

A magyar labdarúgó-válogatott március 26-án, kedden folytatja a félkészülését a nyári Európa-bajnokságra. A kontinenstorna előtt június 4-én Írország, június 8-án pedig Izrael vár Szoboszlaiékra.

 





 





Ezeket olvastad már?
Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás