Dárdai Pál nem kertelt, kitálalt a fia fizetéséről





Hiába próbálkozott a Hertha, Németországban már tényként közlik, hogy Dárdai Bence az idény befejeztével az élvonalbeli Wolfsburghoz szerződik. Édesapja, Dárdai Pál elárulta, fia csupán „fantáziapénzt” keresett a kék-fehér mezes együttesnél.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.03.20.
Dárdai Pál Hertha Benjamin Weber Wolfsburg Dárdai Bence

Dárdai Bencét korosztálya egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon. A német U18-as válogatottban már nyolc alkalommal lépett pályára, klubszinten pedig a Herthát erősíti. Szerződése azonban idén nyáron lejár és hiába szerette volna a fővárosi együttes megtartani, a 18 éves támadó középpályás német sajtóhírek szerint az élvonalbeli Wolfsburg mellett tette le a voksát.

firo : 29.07.2023 2nd Bundesliga season 2023/24 Fortuna Dusseldorf, Duesseldorf - Hertha BSC Berlin
Dárdai Bence csupán „fantáziapénzt” keres a Herthánál – Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Herthából való távozása biztos, ezt Benjamin Weber sportigazgató és Dárdai Pál is elismerte. Bence a korából adódóan nem rendelkezett profi szerződéssel, ezért igencsak alacsony összeg ütötte a markát.

Dárdai Bence bruttó 1800 eurót (700 ezer forint) keres. Benjamin Weber a maximális ajánlatot tette Bencének, pedig korábban a Hertha nem mindig tett tisztességes ajánlatokat. 

– árulta el Dárdai Pál, aki aztán megköszönte Webernek, hogy mindent megtett a nagy tehetség maradásáért.

A Herthának nemcsak Bence elvesztése fáj, szerződése lejártával ugyanis gyakorlatilag ingyen engedi át a klub őt a Wolfsburgnak. A berlini újságok szerint legfeljebb 200 ezer eurót (79 millió forint) kap a Hertha a máris 10-szer annyira taksált tehetségért. A Transfermarkt éppen 2 millió euróra (800 millió forint) lőtte be a piaci értékét.

A legkisebb Dárdainak vélhetően nem lesznek anyagi gondjai Wolfsburgban. A sportszakmai előrelépés mellett évente több száz millió forintnak megfelelő fizetés várja. Sőt, a B. Z. értesülése szerint valamivel 400 millió forint alatti aláírási pénzzel is gazdagodik.

Dárdai Bence idén eddig nyolc Bundesliga 2-es bajnokin lépett pályára, tavaly novemberben viszont súlyos bokasérülést szenvedett, ami miatt azóta nem játszott a másodosztályban.

 





 





Ezeket olvastad már?
Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás