Áll a bál, ezért kerül magyar edző a Bayern kispadjára





Lothar Matthäus is megszólalt a Thomas Tuchel-ügyben. Kiderült, a Bayern München futballistáinak jelenlegi edzője Spanyolországban szeretne edzősködni.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.02.02.
labdarúgás lothar matthäus Thomas Tuchel

Sajtóhírek szerint Thomas Tuchel az idény végén távozó tréner, Xavi utóda kíván lenni az FC Barcelonánál. Erről beszélt egy szurkolói fórumon, amikor bevallotta: érdekli a spanyolországi munkavégzés. Emiatt áll a bál, a korábbi német futballista, Didi Hamann kijelentette, Tuchelnek ez a nyílt színvallása szégyenteljes, erről nem illik nyilatkoznia, amikor egy patinás német csapatnál dolgozik.

Bayern Munich - Galatasaray Istanbul
Lőw Zsolt és Thomas Tuchel Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Bayern München és a német válogatott egykori klasszisa, a magyarok korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus is reagált Tuchel elképzelésére. 

Nem látok gondot abban, hogy Thomas Tuchel, a Bayern München trénere esetleg Spanyolországban szeretne edzősködni. Az ötvenéves Tuchelnek nem kell 80 esztendős koráig a Bayern Münchennél dolgoznia

 – olvasható a Sky Sportban, és ezt a véleményét alá is támasztotta. – Amikor az Interben játszottam, én is elmondtam, hogy el tudnám képzelni a spanyolországi munkát.”

Sajtóhírek szerint Tuchel betegségre hivatkozik, de közben a Barcelonával tárgyal. A hét elején azt írták, influenzával küzd, ezért kerül a hétvégi bajnoki forduló során magyar edzője, Lőw Zsolt a helyére a kispadon. A Bayern München szombaton 15.30-kor (tv: Aréna4) a Mönchengladbachot fogadja a német bajnokságban.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás