Nincs remény, lemarad az olimpiáról kedvenc bokszolónk

Óriási show lett volna, ha ő is utazhat Párizsba.



Megosztás
Szerző: SzS
Létrehozva: 2024.02.29.
Módosítva: 2024.02.29.
olimpiai profi ökölvívó

Magyarországon is roppant népszerű ökölvívó szeretett volna ott lenni a párizsi olimpián. A profi boksztól 2021-ben visszavonult Manny Pacquiao 45 évesen tervezett megküzdeni a játékokon. Most kiderült, hiába álmodott erről.

Pacquiao a profik között érte el legnagyobb sikereit Fotó: AFP

A NOB azonban levélben fordult a Fülöp-szigeteki olimpiai mozgalom vezetőihez, és kifejtette, hogy a 40 éves korhatár változatlan marad. Erre a játékokra az olimpiai vezérkar vette át a párizsi ökölvívó-torna szervezését a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Boksz Szövetség (IBA)  helyett.


Az ötkarikás ökölvívás korhatárát 2013-ban 34-ről 40 évre emelték. Ez a döntés lehetővé tette volna Pacquiao számára, hogy részt vegyen a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián, de akkoriban inkább hazájában politikai karriert tervezett, és a szenátori székért futott versenyt. A Fülöp-szigeteki Olimpiai Bizottság ezek után igyekezett azt elérni, hogy Párizsban úgynevezett „univerzális” megkülönböztetés címszó alatt versenghessenek olyan országok, ahol egy adott sportágban kevés a sportoló. A Fülöp-szigeteken igen kis számú a jegyzett öklöző, de ez a törekvés sem gyümölcsözött.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás