A párizsi ötkarikás játékok magyar éremesélyeit latolgatta a MOB elnöke

A magyar csapat létszámát és az aranyérmek számát is növelné a 2024-es párizsi olimpián Gyulay Zsolt. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elárulta, 200+200 a jelszó az esemény kapcsán.Megosztás
Szerző: Burkovits Ferenc
Létrehozva: 2022.03.09.
Gyulay Zsolt

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, a MOB elnöke, Gyulay Zsolt is megtisztelte a fiatalon elhunyt Kolonics György jubileumi, 25. emlékkiállításának megnyitóját. A szintén olimpiai bajnok Kolonics júniusban még csak ötvenéves lenne.

Gyulay Zsolt Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Borzasztó veszteség

– Nagyon jóban voltunk Kolonics Gyurival és most megint rám tört az érzés, hogy borzasztóan hiányzik – mondta lapunknak Gyulay Zsolt. – Borzasztó, hogy a mindig mosolygós, állandóan kérdezősködő kenus zseni már tizennégy éve nincs közöttünk. Nem csupán kedves egyénisége, a munkája is nagyon hiányzik a magyar sportból. Mennyi mindent mondhatna, adhatna a gyerekeknek.

Nehéz döntést hoztak

Gyulay Zsolt elárulta, nemrégiben online konferenciát tartottak arról, hogy kizárják-e az orosz és fehérorosz versenyzőket a nálunk rendezendő sporteseményekről.

– Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábban állást foglalt az ügyben, a kizárás mellett van, mi is csatlakoztunk – mesélte Gyulay. – Sajnálom ugyan a sportolókat, de ilyen kegyetlen az élet, borzalom a háború.

Olimpiai tervek

Bár a 2024-es párizsi olimpia viszonylag messze van, de már mindenütt folyik a készülődés, és a MOB is célt tűzött ki, 200+200 jelszóval.

– Azt szeretnénk, ha Párizsban legalább kétszáz magyar versenyző indulna, és azt is, hogy megszerezzük a magyar sport kétszázadik olimpiai aranyát – fogalmazott Gyulay Zsolt. – Legutóbb, Tokióban százhetvenhárom volt a csapatunk létszáma, és ott a száznyolcvannegyedik aranyéremig jutottunk. Bár tizenhat újabb arany kemény feladat, de talán nem irreális. És hát az is fontos, hogy legyenek terveink, álmaink. Másként ez nem megy.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás