RETRO RÁDIÓ

A párizsi ötkarikás játékok magyar éremesélyeit latolgatta a MOB elnöke

A magyar csapat létszámát és az aranyérmek számát is növelné a 2024-es párizsi olimpián Gyulay Zsolt. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elárulta, 200+200 a jelszó az esemény kapcsán.Megosztás
Szerző: Burkovits Ferenc
2022.03.09. 11:30
Gyulay Zsolt

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, a MOB elnöke, Gyulay Zsolt is megtisztelte a fiatalon elhunyt Kolonics György jubileumi, 25. emlékkiállításának megnyitóját. A szintén olimpiai bajnok Kolonics júniusban még csak ötvenéves lenne.

Gyulay Zsolt Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Borzasztó veszteség

– Nagyon jóban voltunk Kolonics Gyurival és most megint rám tört az érzés, hogy borzasztóan hiányzik – mondta lapunknak Gyulay Zsolt. – Borzasztó, hogy a mindig mosolygós, állandóan kérdezősködő kenus zseni már tizennégy éve nincs közöttünk. Nem csupán kedves egyénisége, a munkája is nagyon hiányzik a magyar sportból. Mennyi mindent mondhatna, adhatna a gyerekeknek.

Nehéz döntést hoztak

Gyulay Zsolt elárulta, nemrégiben online konferenciát tartottak arról, hogy kizárják-e az orosz és fehérorosz versenyzőket a nálunk rendezendő sporteseményekről.

– Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábban állást foglalt az ügyben, a kizárás mellett van, mi is csatlakoztunk – mesélte Gyulay. – Sajnálom ugyan a sportolókat, de ilyen kegyetlen az élet, borzalom a háború.

Olimpiai tervek

Bár a 2024-es párizsi olimpia viszonylag messze van, de már mindenütt folyik a készülődés, és a MOB is célt tűzött ki, 200+200 jelszóval.

– Azt szeretnénk, ha Párizsban legalább kétszáz magyar versenyző indulna, és azt is, hogy megszerezzük a magyar sport kétszázadik olimpiai aranyát – fogalmazott Gyulay Zsolt. – Legutóbb, Tokióban százhetvenhárom volt a csapatunk létszáma, és ott a száznyolcvannegyedik aranyéremig jutottunk. Bár tizenhat újabb arany kemény feladat, de talán nem irreális. És hát az is fontos, hogy legyenek terveink, álmaink. Másként ez nem megy.

Ezeket olvastad már?
Kőkemény agresszió, súlyos eltiltás fenyegeti a magyar válogatott riválisának sztárját

Kőkemény agresszió, súlyos eltiltás fenyegeti a magyar válogatott riválisának sztárját

Szörnyű hírt kapott Marco Rossi, megsérült az alapember

Szörnyű hírt kapott Marco Rossi, megsérült az alapember

Borzalmas március, ezért szenved a Fradi

Borzalmas március, ezért szenved a Fradi

Melltartó nélkül ment vásárolni a nagykövetasszony, mindenki őt nézte

Melltartó nélkül ment vásárolni a nagykövetasszony, mindenki őt nézte

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás