„Ő a legjobb magyar edző” – nem kertel a magyar válogatott korábbi játékosa





Zsinórban három vereséget szenvedett az MTK a labdarúgó NB I-ben. A csapat egykori játékosa, Kékesi Rezső legközelebb akkor megy MTK-meccsre, amikor korábbi csapattársa, Bognár György érkezik az Új Hidegkuti-stadionba.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.02.21.
labdarúgás MTK Bognár György paks

Az előző fordulóban óriási trauma érte az MTK-t, amely 6-1-re kikapott a Puskás Akadémia otthonában. „Képzelhetik, mit éreztünk, tanácstalanul néztünk egymásra Gáspár Józsival és Boda Imivel” – mesélte a Metropolnak Kékesi Rezső, az MTK egykori játékosa, aki korábbi csapattársaival nézte a meccset. „Ebben a bajnokságban két mérkőzésen 11 gólt kaptunk a felcsútiaktól. Erre nehéz értelmeset mondani…”

Bognár György
Bognár György kiváló csapatot hozott össze Pakson (Fotó: Domotor Csaba)

Az egykori pengés középpályásnak felvetettük: ha ők a múltban ekkora vereségeket szenvedtek volna, akkor edzőjük, Verebes József miként reagált?

„A Mágussal hasonló helyzetbe kerülni elképzelhetetlen volt” – válaszolta Kékesi. – „Igaz, egy alkalommal a Videotontól 5-0-ra kikaptunk, noha végighajtottuk a meccset és húsz helyzetet kidolgoztunk. Eközben a fehérváriak ötször jutottak el a kapunkig, de mindannyiszor gólt lőttek. Verebes az öltözőben mindenkinek gratulált, és tudatta velünk: ez az a vereség, amitől talpra állunk majd. Igazat mondott, onnantól hét bajnokit sorozatban megnyertünk.”

A 66 esztendős, háromszoros válogatott Kékesi csak akkor látogatott ki az Új Hidegkuti-stadionba, amikor még Bognár György volt az MTK edzője.

„Megígértem Gyurinak, hogy március harmadikán, a 23. fordulóban az MTK–Paks-meccsen ott leszek, elvégre élmény látni, milyen kiváló együttest kovácsolt össze. Ezen persze nem csodálkozom, már játékosként is hangosan irányított a pályán, amikor együtt futballoztunk az MTK-ban. Olyan észrevételei voltak, amikkel segített a csapatnak. Nincs kétségem afelől, jelenleg ő a legjobb edző az NB I-ben.”

Az MTK pénteken a Mezőkövesdet fogadja a 22. forduló első meccsén, míg a Paks vasárnap Kisvárdára látogat.





 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás