Magyar sztárt igazol a Chelsea? Kockázatos átigazolásról pletykálnak





Kerkez Milos még az első szezonján sincs túl az angol labdarúgó-élvonalban, de máris felkeltette a Chelsea érdeklődését. Egy esetleges átigazolás azonban nagy kockázatot rejtene, a londoni sztárcsapatnak ugyanis három remek balhátvédje van.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.02.13.
Módosítva: 2024.02.13.
Chelsea Kerkez Milos Ben Jacobs Ben Chilwell Marc Cucurella

Kerkez Milos nagy tempóban ugorja át a lépcsőfokokat. 2021 telén a Győrtől a hétszeres Bajnokok Ligája-győztes AC Milanhoz került, egy év múlva a holland élvonalbeli AZ Alkmaar igazolta le, ahol fél éven belül a felnőttmezőnyben lett alapember. Tavaly nyáron a Premier League-ben szereplő Bournemouth közel 18 millió eurót (7 milliárd forint) sem sajnált érte.

Kerkez Milos a jövőben akár Raheem Sterling (a képen) csapattársa lehet a Chelsea-nél Fotó: AFP

Új csapatában eddig 22 tétmérkőzésen játszott, a magyar válogatottnak szintén alapembere lett, és még mindig csak 20 éves. Tehetségére nemrég a Chelsea figyelt fel, amely Ben Jacobs újságíró szerint kacérkodik a fiatal balhátvéddel.

A nagy jövő előtt álló Kerkezt egyelőre csak megfigyeli a Chelsea, ami nem jelent túl sok konkrétumot. Azt sem gondolnánk, hogy a klub már bármilyen lépésre is elhatározta volna magát vele kapcsolatban

 – írta Ben Jacobs Kerkezről. Az új tulajdonosok, Todd Boehly és Behdad Eghdali egyértelműen a jövőre építenek, és sorra hozzák a nagy potenciállal rendelkező játékosokat a klubhoz, Kerkez tökéletesen beleillene ebbe a játékospolitikába.

A játéklehetőség azonban korántsem lenne garantált Kerkeznek sőt… a londoni sztárcsapat három kiváló balhátvéddel számolhat majd a következő szezonban. A jelenlegi keretben Ben Chilwell és Marc Cucurella azok, akik a bal szárnyért felelnek Maurizio Pochettino vezetőedzőnél. Előbbi számít az első számú választásnak, 2020 nyarán 50 millió eurót (19 milliárd forint) sem sajnált érte a Chelsea. Chilwell megbízhatóan teljesít a bal oldalon, hátránya viszont a sérülékenysége, idén is volt már egy hosszabb kihagyása, január óta viszont teljesen egészséges.

Cucurella hasonló játékstílust képvisel, mint Kerkez. Robbanékony, fáradhatatlan, és szereti segíteni a támadásokat. Az egyszeres spanyol válogatott futballista a Barcelona akadémiáján nevelkedett, de a Brightonban futott be. 2022-ben érte is egy vagyont fizetett a Chelsea, 65 millió eurót (25 milliárd forint). Cucurella eddig nem igazán tud kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, de a londoni klub hosszú távra tervez vele, a 25 éves hátvéd szerződése 2028 nyaráig szól.

Ha ez pedig nem lenne elég, ott van még a jelenleg Dortmundnál kölcsönben lévő Ian Maatsen is. A  21 éves hollandnak Londonban eddig csak epizódszerep jutott az idei szezonban (ez szintén jelzésértékű lehet Kerkeznek), emiatt a téli átigazolási időszakban Németországba került a több játéklehetőség reményében. Dortmundban számítanak rá, mind az öt eddigi mérkőzésén a kezdőcsapatban kapott helyet, négyet végigjátszott, és már két gólpasszt is kiosztott. Maatsen ugyan még nem lépett pályára a holland felnőttválogatottban, de ilyen forma mellett minden bizonnyal ott lesz a nyári Európa-bajnokságon. A Chelsea-nél pedig ő a jövő a balhátvéd pozíciójában, ami semmiképpen sem Kerkez malmára hajtja a vizet.

(Maatsen gólpassza 0:49-től látható)

 





 





Ezeket olvastad már?
Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás