Aggódnak Szoboszlai Dominik rajongói, kellemetlen és fura hírt szellőztettek meg





Kellemetlen és fura hírt szellőztettek meg Olaszországban. A Serie A egyik slágerjátékosát szemelte ki a sérült Szoboszlai Dominikot nélkülöző Liverpool.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.01.24.
Módosítva: 2024.01.24.
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp liverpool

Leginkább védő(k) és támadó(k) hiányoznak a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatából. Mégis egy kelendő középpályást hoztak hírbe az angol Premier League éllovasával: az olasz Atalanta holland válogatott erősségét, Teun Koopmeinerst.

Szoboszlai és edzője: Klopp újabb hasonló stílusú középpályásra csapna le?
Szoboszlai és edzője: Klopp újabb hasonló stílusú középpályásra csapna le? Fotó: AFP

A 25 éves, 20-szoros holland válogatott középpályás a visszatérésére készülő Szoboszlaiéhoz hasonló poszton játszik. Jürgen Klopp csapatán kívül leginkább a Juventus, a Napoli és a Newcastle United érdeklődik iránta, bár a híradások hozzáteszik: az Atalanta edzője, Gian Piero Gasperini nem szívesen engedné el már januárban. Más kérdés, hogy a várhatóan 40-45 millió eurós (15,4-17,3 milliárd forint) vételárról lemondanak-e a bergamói klub vezetői is. Jövőre ugyanis lejár a szerződése, így akkor egy fillért sem kapnának érte.

Angliában és Olaszországban jövő csütörtökön zárul a téli átigazolási piac. A sérüléshullámtól sújtott Liverpool eddig csak négy kölcsönadott fiatal játékosát rendelte vissza, kettejüket (Fabio Carvalho: Lipcse helyett Hull City, Rhys Williams: Aberdeen helyett Port Vale) már tovább is küldte, hogy másutt töltsék a tavaszt. Azonnal bevethető igazolás azonban még várat magára, annak ellenére, hogy az eddigi sérültek – köztük az újév napján kidőlt Szoboszlai – egyelőre csak lábadoznak, és a minap az Afrikai Nemzetek Kupáján megsérült Mohamed Szalah is csatlakozott a maródiak hosszú listájához.

Olasz sajtóértesülés szerint mégsem Szalah-pótló szélsőt, hanem a Klopp-csapatba „tökéletesen illeszkedő” Koopmeiners személyében újabb középpályást szerződtetne a ’Pool. Egy biztos: amellett, hogy sok tekintetben hasonlóak a holland és a magyar játékos statisztikái, gólok tekintetében az új kiszemelt vezet. Míg Szoboszlai a szezonbeli 26 étmeccsén 4 góllal és 3 gólpasszal vette ki a részét a Liverpool meneteléséből, addig Koopmeiners ugyanennyi találkozón 7 gólt szerzett és 4-et készített elő. 

A válogatottbeli mérlegük ellenben mást mutat: Szoboszlai a mieink 6 őszi mérkőzésén 3-3 gólt és gólpasszt szállított, Koopmeiners viszont több mint három év alatt, 20 bevetésen is csak 2-2-ig jutott Hollandia mezében.

A Liverpool tavaly nyáron szinte a teljes középpályássorát kicserélte. Akkor heten (Fabinho, Jordan Henderson, Arthur Melo, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner és Carvalho) távoztak ebből a csapatrészből, és négyen – Szoboszlai mellett a világbajnok Alexis Mac Allister, Endo Vataru és Ryan Gravenberch – érkeztek. Utóbbiak közül messze a magyar légiós volt a legdrágább vétel; Szoboszlait 70 millió euróért (27 milliárd forint) vásárolták ki a lipcsei szerződéséből.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás