Kitálalt a legenda, borzasztó nehéz lesz a válogatott németországi Eb-je





Fazekas Nándor édesapaként és kapusként is izgulhat a nagy tornán. A csapaton szerencsére nincs teher.



Megosztás
Szerző: SzS
Létrehozva: 2024.01.03.
Módosítva: 2024.01.03.
Szerbia Montenegró Európa-bajnokság kézilabda Izland

Január 10. és 28. között rendezik Németországban a férfiak számára a kézilabda-Európa-bajnokságot. A magyar válogatottnak igazi főpróba lesz a csata a tavaszi olimpiai selejtező előtt. Persze így is bizonyítani akar a gárda, melyben ezúttal is ott lesz a lengyel Plock átlövője, Fazekas Gergő. A játékos édesapja, a nagy csatákat átélt kapus, Fazekas Nándor büszke arra, hogy fia helye megkérdőjelezhetetlen a csapatban.

Apa és fia együtt a magyar férfi kézilabdázásért Fotó: Árvai Károly

 

– Öröm, hogy a kiutazók között újra helye van – nyilatkozta a 2012-ben olimpiai negyedik helyezett korábbi kiváló kapuvédő, Fazekas Nándor. 

Chema Rodriguez szövetségi kapitánnyal szoktam találkozni, de mindössze hétköznapi dolgokról ejtünk szót, Gergő érdekében sohasem „kilincselek” nála.

Az apuka persze pontosan tudja, milyen nehéz meccsek várnak már a müncheni csoportkörben a fiúkra.

Pokolian nehéz feladat vár Gergőékre, hiszen Montenegró, Szerbia és Izland megtörése cseppet sem egyszerű. Az európai férfi kézilabda óriást fejlődött. Az induló huszonnégyből legalább 8-10 együttes bármikor bekerülhet a legjobb négy közé Németországban. Montenegró a délszláv kézilabdázás legszebb hagyományait viszi tovább. A szerbek kiválóak voltak, és azok is maradtak, tudniillik a szakvezetése olyan fiatalokat épített a válogatottba, ami ütőképessé teszi őket. Izland a szokott kőszikla erősségű, védelme sok ütközésre épül, támadásban gyors lerohanásokkal operál – jellemezte az ellenfeleket.

Ennek ellenére Fazekas nem zárta ki, hogy a mieink a csoportjukban megszerzik az első két hely valamelyikét, és továbbjutnak a középdöntőbe. A legutóbbi világbajnokságon Rodriguez legénysége negyeddöntőt játszott, és azzal megszerezte a jövő márciusi olimpiai selejtezőn való szereplés jogát.

Ez némi súlyt levesz a fiamék válláról, ami felszabadult kézilabdázáshoz vezethet – összegzett a 237-szeres válogatott kiválóság, Fazekas Nándor.





 





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

Szoboszlai váratlan helyen bukkant fel; üvöltött a fájdalomtól

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Csoda és botrány a hokisoknál: itt a végleges döntés a kapitányról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás