"Sírni láttam" - édesapja kitálalt Szoboszlai Dominik titkáról





Zsolt elismerte, csak ilyen nevelési módszerek segíthettek.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2023.12.05.
Szoboszlai Zsolt Szoboszlai Dominik akadémia Főnix

Szoboszlai Dominikról mindenki tudja, hogy a magyar akadémiákat kikerülve édesapja iskolájában, a fehérvári Főnixben kezdte el komolyabban labdarúgópályafutását. Innen igazolt később Salzburgba, majd került Lipcsébe és végül Liverpoolba. Az utóbbi években sokat emlegették édesapját, aki a mai napig a legfontosabb segítője, támogatója, tanácsadója Dominiknak. A korábban a Tatabánya színeiben az NB I-ben is szereplő Szoboszlai Zsolt egy utánpótláskonferencián most arra világított rá, mi lehet Dominik titka. Hogyan emelkedett ki éppen az ő fia.

 

A büszke papa sosem tagadta, volt, hogy keményebb volt a fiával, aki gyakran el is sírta magát.

Önfejű, akaratos, céltudatos, aki mindent ennek a játéknak áldozott fel. Az alváson kívül szinte csak a foci töltötte ki, pedig bejárt az iskolába, nagyon jól tanult - idézi a Mandiner az édesapját, aki bensőséges részletetket is elárult fiával való kapcsolatáról.

Hazugság, hogy soha egy jó szavam nem volt hozzá. Gyerekként az csapódik le, hogy szigorú voltam vele. Dicsértem, de kétszer ugyanazért soha! Versenyző típus vagyok. Nem kérdeztük, mit szól hozzá az édesanyja. Nagyon jó hátteret biztosított. Sírni láttam és hallottam is bőven, de nem azért, mert én kemény voltam.

Szoboszlai Zsolt szerint fontos, hogy a profi focisták már gyerekkorukban is kemény követelményekkel találkozzanak.

Én egy egész pokróc ember vagyok: nem igazán tudtam azt elfogadni, hogy tutujgatjuk ezeket a gyerekeket. Ha tényleg odakerül az élsport kapujába, ott nincs pardon! 

A teljes cikket a Mandineren olvashatod el.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás