Ne hagyd ki! Itt bármikor összefuthatsz Szoboszlai Dominik csapattársával





Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, Mohamed Szalah titkos személyazonossággal sakkozik az interneten, amivel megduplázta rajongói számát.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2023.12.02.
labdarúgás sakk Mohamed Szalah magnus carlsen

A Liverpool egyiptomi gólvágója, Mohamed Szalah a Chess.com-nak elárulta, titkos személyazonossággal sakkozik az interneten, így az online-küzdelmekbe is bekapcsolódik. Bárki játszhat vele. Egyik partija előtt beírta a nevét, mire fel valaki rákérdezett: „Mo Szalah vagy?” A csatár igennel válaszolt, erre riválisa így replikázott: „Hazudsz.” Az egyiptomi nem erőltette tovább a dolgot, azt felelte, „Igen, hazudok.”

Mohamed Salah
Szalah a futball mellett a sakkban is elsőrangú / Fotó: AFP

Salah a közösségi oldalán elárulta, szeretne mérkőzni Magnus Carlsennel, amire a volt norvég világbajnok integetős emojival válaszolt. Azt is elmondta, hol lehet „összefutni” vele:

Sakkfüggő vagyok, naponta játszom. Rendszerint a Chess.com-on választok ellenfelet. A futballban, a támadások felépítésében is segít ez a szellemi sportág. Előrelátás, elemzés, sok a kereszteződés a kreatív futballisták és a sakksport között. Elég jó vagyok, 1400 körüli Élőpontszám-értékű, tehát nem egy Magnus Carlsen, de ellene senkinek sincs esélye. Remélem, egyszer mérkőzhetek vele.

 

Carlsenről köztudott, hogy hatalmas futball- és Szalah-rajongó. Ha valóban mérkőznek, úgy nem Szalah az első futballista, aki sakkleckét kap a norvégtól. 2018-ban Trent Alexander-Arnold játszott Carlsennel, és 17 lépés után mattot kapott. A Real Madrid korábbi játékosa, Esteban Granero egy másik focista, aki kedveli a sakkjátékot.

„Nagyon szeretem a sakkot, egy másik életemben szívesen lennék profi sakkjátékos. Szabadidőm nagy részét ezzel a játékkal töltöm” - mondta a spanyol sztár. 

A spanyol teniszező, Carlos Alcaraz is a sakkot használja eszközként arra, hogy élesen tartsa elméjét.

„Ez a játék segít abban, hogy mentálisan gyorsabb legyek, lássam azokat a mozdulatokat, amelyeket meg akarok tenni a pályán” - nyilatkozta az ibériai sportoló. „A sakkban, akárcsak a teniszben, a játszma megfordulhat, ha az ember akár csak egy pillanatra is elveszíti a koncentrációját.”

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás