Hihetetlen siker: magyar származású kapust választottak be a Hírességek Csarnokába





121-szer játszott az amerikai válogatottban.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.12.04.
Módosítva: 2023.12.04.
futball Hírességek Csarnoka magyar származású

Beválasztották az Egyesült Államok nemzeti labdarúgó Hírességek Csarnokába a magyar származású kapust, Tim Howardot. Hivatalos beiktatása május 4-én lesz a texasi Friscóban.

MARTÍNEZ, Emiliano
Fotó: MTI/AP/Silvia Izquierdo

Szombaton tartották azt a választást, amelyen kiderült, hogy a jelöltek közül ki lesz tagja a U.S. National Soccer Hall of Fame-nek. Howard – aki először volt választható – a lehetséges 48 szavazatból 46-ot kapott.

Amikor futballozol, igyekszel a szeretetért és a dicsőségért játszani, és remélhetőleg közben elkönyvelsz néhány sikert is

– fogalmazott a 44 éves játékos, miután közölték vele beválasztásának hírét.

A magyar felmenőkkel rendelkező kapus 121-szer játszott az amerikai válogatottban 2002 és 2017 között, szerepelt a 2010-es és a 2014-es világbajnokságon is. 1998 és 2003 között az észak-amerikai profiligában (MLS) érdekelt New York/New Jersey MetroStars alkalmazásában állt, majd az angol Premier League-ben folytatta. Tizenhárom idény alatt megfordult a Manchester Unitedben és az Evertonban, 2004-ben őt választották a liga legjobb kapusának. A szigetországi évek után visszatért az MLS-be, a Colorado Rapidshoz, végül a másodosztályú Memphistől vonult vissza 2020-ban – emlékeztetett a Nemzeti Sport.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás