Szoboszlait lépten-nyomon megalázzák Angliában





Nem véletlenül érezte úgy Szoboszlai Dominik, hogy magyar futballistaként a Premier League-be szerződve meg kell dolgoznia az elismerésért. De nem bizonyított még eleget a Liverpool egyik legjobbjaként, hogy még mindig ilyen pofonokat kapjon?!



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.11.30.
Módosítva: 2023.11.30.
Szoboszlai Dominik Pep Guardiola liverpool baki

Különös aktualitást kapott az utóbbi napokban, amit Szoboszlai Dominik nemrég mondott a nyári átigazolásával kapcsolatos érzéseiről az angol Premier League róla készített portréfilmjében. A lipcsei szerződéséből 70 millió euróért (27 milliárd forint) kivásárolt labdarúgó elmondta: érkezésekor érezte, milyen sokan kételkedtek benne, hogy megállja-e ott a helyét „egy magyar srác”. Ő mindebből motivációt merített, és még Jürgen Klopp vezetőedzőnek is kellemes meglepetést okozva, azonnal a Liverpool egyik legjobbjává, az angol sztárklub közönségkedvencévé vált. A jelek szerint mégsem sikerült még minden téren kivívni magának a tiszteletet.

Szoboszlai a legnagyobbak közé emelkedett a világ egyik legnagyobb futballklubjánál
Mintha azt üzenné Szoboszlai a nevével bakizóknak: kérjetek telefonos segítséget!  Fotó: liverpoolfc.com

Múlt vasárnap, a Manchester City elleni csúcsrangadó (1-1) előtt a bajnoki (és Bajnokok Ligája-) címvédő rivális sztáredzője, Pep Guardiola így mondta a nevét: „Szvolazi”. Erre egyébként Szoboszlai nevetve reagált.

Csütörtöki cikkében aztán az Express – miután többször helyesen szerepel – előbb „Szboslai”, majd a következő mondatban „Szoboslai” néven említi. 

Fotó: express.co.uk

Ráadásul a szerző osztrák középpályásként hivatkozik rá.

Fotó: express.co.uk

Pedig ha más miatt nem kéne tudniuk a magyarságáról: tavaly nyáron, Wolverhamptonban nem Ausztria, hanem – Marco Rossi szövetségi kapitány kezdőcsapatában természetesen Szoboszlaival – Magyarország válogatottja tángálta el Angliát 4-0-ra, és előzte meg a tabellán is a Nemzetek Ligája halálcsoportjában. Emlékezhetünk arra a kínos bakira is, amit éppen a Liverpoolnál követtek el a kárára: az augusztusi, Bayern München elleni felkészülési mérkőzés (3-4) első félidejében „Szosbozlai” felirat volt olvasható a magyar játékos mezén. 

Liverpoolban azóta már rég megtanulták Szoboszlai Dominik nevét, de ha így folytatja, hamarosan egész Angliában, sőt a világon is mindenki tudni fogja majd.

Ha máshonnan nem, hát onnan, ahogy a saját szájából hallhatják helyesen a nevét.





 





Ezeket olvastad már?
„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás