Hatalmas diplomáciai siker: Fürjes Balázs a NOB tagja lett





Schmitt Pált követi a szervezetben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.17.
Módosítva: 2023.10.17.
Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar sport Fürjes Balázs

Minden várakozást felülmúlóan gyorsan jutott el a MOB-jelöléstől a NOB-tagságig Fürjes Balázs, aki kedd hajnalban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közgyűlésétől is megkapta a bizalmat a Mumbaiban tartott szavazáson. Az 1894-ben Kemény Ferenccel megkezdett magyar olimpiai sportdiplomáciai út töretlenül folytatódik – írja a Mandiner.

Fotó: Mandiner

Indiában, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 141. közgyűlésének (IOC Session) helyszínén, Mumbaiban érte utol a Mandiner Fürjes Balázs magyar NOB-tagot, aki így nyilatkozott megválasztása után:

– A NOB döntése elismerés és a bizalom kifejezése. Ez az elismerés és bizalom Magyarországnak, a magyar sportnak szól elsősorban. Az én dolgom továbbra is az olimpiai mozgalom és a magyar sport szolgálata csapatban. Egy csapattagként a sok közül – mondta Fürjes Balázs, aki ezek után köszönetnyilvánításokkal folytatta. 

Köszönöm az egész magyar olimpiai család, a Magyar Olimpiai Bizottság, Gyulay Zsolt elnök, valamint egykori és jelenlegi NOB-tagunk, Schmitt Pál és Gyurta Dániel, valamint a többi bajnokunk egységes támogatását.

– Schmitt Pál tanácsaira nagyon számítok a jövőben is – négy évtizedet töltött a NOB-ban, minden a kisujjában van, mindenkit ismer, mindent tud, hatalmas tekintélye van a tagság körében” – emelte ki az új magyar NOB-tag. Majd ezzel folytatta: „a magyar sport erősítése mellett azért szeretnék dolgozni, hogy az olimpiai eszme, mozgalom, értékek, versenyek vonzóak maradjanak a fiatal generációk számára is, hogy a világban erősödő, feltörekvő sportágak erőre kapjanak Magyarországon is, és a hagyományos magyar sportok meg tudják őrizni súlyukat, helyüket az olimpiai mozgalomban” – utalt a régi és új sportágak szerepére is Fürjes Balázs. Hozzátette: „újfajta gondolkodásra is szükségünk lesz idehaza, érdemes megfontolnunk, amit Thomas Bach hetente többször is elmond:” 

változnunk kell, hogy ne kiszolgáltatottjai legyünk a világban zajló változásoknak, változnunk kell, vagy akaratunk ellenére meg fognak bennünket változtatni

– zárta a Mandinernek adott nyilatkozatát Fürjes Balázs, aki mától valóban a sportvilág egy különleges elitklubjába tartozik. 

 





 





Ezeket olvastad már?
"Bocsánatot kérünk" - szégyenükben menekültek a szurkolók Újpestről

"Bocsánatot kérünk" - szégyenükben menekültek a szurkolók Újpestről

„Nincs mentségem arra, amit mondtam" - maga alatt volt a magyar válogatott csatára

„Nincs mentségem arra, amit mondtam" - maga alatt volt a magyar válogatott csatára

Utcán vetkőzött a gigamellű bombázó – Fotók

Utcán vetkőzött a gigamellű bombázó – Fotók

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás