Fürjes Balázs: Megtisztelő a magyar olimpiai család bizalma





A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Mumbaiban ülésezik és a szervezet kedden dönt arról, megválasztja-e állandó tagnak Fürjes Balázst.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.16.
Módosítva: 2023.10.16.
Schmitt Pál fürjes balázs Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden, az indiai Mumbaiban sorra kerülő kongresszusán dönt Fürjes Balázs taggá választásáról. A NOB tiszteletbeli tagja, a testületben 40 éve jelen lévő Schmitt Pál is a támogatásáról biztosította az 51 éves sportdiplomatát.

Fürjes Balázs
Fürjes Balázs Fotó: MTI

„Mérhetetlenül megtisztelő a magyar olimpiai család bizalma és támogatása és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetőségének javaslata a közgyűlés felé, hogy taggá válasszanak. Az elismerés nyilvánvalóan a magyar sportnak, a magyar olimpiai mozgalomnak szól, külön köszönöm Schmitt Pál, Gyulay Zsolt, Gyurta Dániel személyes támogatását! A döntés kizárólag a NOB tagjait illeti, ők döntenek teljesen szabadon és önállóan, hogy elfogadják-e a javaslatot. Az esélyek jónak tűnnek, de, mint tudjuk, minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük. Talán már nem kell sokat aludni ehhez” – nyilatkozta Fürjes Balázs, aki 2021–2023 között a Nemzeközi Úszószövetség, a FINA vezetőségi tagja volt, kormányzati felelősként irányította Budapest sikeres pályázatát a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra, a 2023-as atlétikai világbajnokságra, szerepet vállalt a 2017-es vizes világbajnokság megrendezésében és koordinálja Magyarország pályázatát a 2027-es vizes vb-re is.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás