Ez kemény lesz, elképesztő feladat vár a Fradira Belgiumban





Harmadik Konferencialiga-összecsapására készül a Ferencváros, csütörtök este a Genk otthonába látogat. A belga együttes lassan két hónapja veretlen, nem lesz könnyű dolga a magyar rekordbajnoknak.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.10.24.
Módosítva: 2023.10.24.
Fradi forma Belgium Konferencialiga belga bajnokság

Nem akármilyen hét vár a Ferencváros futballistáira, a zöld-fehér mezes együttes csütörtök este (21:00, Tv: M4 Sport) a Genkkel mérkőzik meg a Konferencialigában, vasárnap késő délután (18.00, Tv: M4 Sport) pedig jön az Újpest elleni derbi. Dejan Sztankovicsban, a Fradi vezetőedzőjében nincs idegesség, sőt, kifejezetten szereti az izgalmas összecsapásokat.

Legutóbb az MTK-t lépte le a Fradi 6-1-re: képünkön Marquinhos (balról a második) gólját ünnepli Ben Romdhan, Sigér és Makreckis
Remek formában lévő együttessel csap össze a Fradi a Konferencialigában 
Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

„Nagyon élvezem az ilyen időszakokat, a derbiket, a telt házas mérkőzéseket, ha győz a csapatom, az dupla élvezetet nyújt” nyilatkozta még a múlt hétvégi Diósgyőr elleni győzelem (1-2) után Dejan Sztankovics.

Amikor valaki a legjobb szeretne lenni, fel kell készülnie arra, hogy a legjobbakkal fog találkozni. Fontos hét következik számunkra, készen kell állnunk a ránk váró mérkőzésekre.

A Genk elleni összecsapás igazi ki-ki párharc lesz, a belga együttesnek a Fradi mellett szintén négy pontja van a Konferencialigában, a Fiorentina elleni 2-2-es döntetlen után a Csukaricski otthonában már 20 perc után kétgólos előnyre tett szert, amit aztán meg is őrzött a hármas sípszóig. A magyar rekordbajnoknak nem lesz egyszerű dolga, a Genknek ugyanis az elmúlt időszakban nem kellett vesztesként elhagynia a pályát.

A limburgiak augusztus 31-e óta veretlenek, zsinórban kilenc meccs óta nem találtak legyőzőre. Sőt, augusztus 31-én a Konferencialigában az Adana Demirspor ugyan győzött a rendes játékidőben ellenük, de a tizenegyespárbajban sikerült felülkerekedni a törökökön. Ha ezt nem vesszük vereségnek, akkor legutóbb 14 találkozóval ezelőtt, augusztus 10-én az Olimpiakosz győzött 1-0-ra ellenük. A mérleg azóta öt győzelem, nyolc döntetlen és az a bizonyos Demirspor elleni összecsapás. Hazai pályán legutóbb augusztus 5-én, a belga élvonal második fordulójában az Eupen tréfálta meg őket.

Félteni viszont a Fradit sem kell. A Puskás Akadémia augusztus 13-án kisebb meglepetésre elvitte a három pontot a Groupama Arénából, azóta 11 győzelmet és két döntetlent ért el a magyar rekordbajnok, amely ráadásul jubilál belga ellenfele ellen csütörtökön: a Ferencvárosnak ez lesz a 350. nemzetközi kupameccse – írja a Fradi.hu.

A múlt hétvégén mindkét együttes győzelemmel hangolt a csütörtöki összecsapásra.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás