„Dupla élvezet” - a Fradi edzője nagy vallomást tett az erőltetett menet előtt

Két kőkemény rangadó vár a Ferencváros labdarúgóira ezen a héten. Előbb a nemzetközi porondon, hétvégén pedig idehaza kell helyt állnia Dejan Sztankovics csapatának.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.10.23.
Ferencváros Dejan Sztankovics Genk Konferencia Liga

A címvédő Ferencváros vasárnap 2-1-re nyert a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, s ezzel ismét az élre ugrott a tabellán. A bajnokcsapat már hét meccs óta veretlen a bajnokságban, Dejan Sztankovics vezetőedzővel egyelőre az NB I-ben, a Magyar Kupában és a Konferencia Ligában sem szenvedett vereséget. 

Dejan Sztankovics / Fotó: fradi.hu

„Tudtuk jól, hogy hasonló mérkőzésre számíthatunk, rangadóra készültünk a DVTK ellen” - értékelt a miskolci siker után a Fradi szerb mestere, aki szeptember elején került a Ferencvároshoz. „Az ilyen meccseket nagyon élvezem. Nehéz mérkőzést vívtunk, boldog vagyok, hogy ilyen stadionokban telt házas bajnokit játszhatunk. Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak és az ellenfél vezetőedzőjének is, tényleg remek találkozót játszottunk.”

A Fradi nem pihenhet, október 26-án, csütörtökön (21 óra, tv: M4 Sport) a Genk vendégeként a Konferencia Liga csoportkörének 3. játéknapján lép pályára, majd október 29-én, vasárnap (18 óra, tv: M4 Sport) az Újpest FC elleni derbi következik a Groupama Arénában. Sztankovics bevallotta, dupla élvezetet nyújt számára a soron következő erőltetett menet.

„Nagyon élvezem az ilyen időszakokat, a derbiket, a telt házas mérkőzéseket, ha győz a csapatom, az dupla élvezetet nyújt” - fogalmazott Sztankovics. „Amikor valaki a legjobb szeretne lenni, fel kell készülnie arra, hogy a legjobbakkal fog találkozni. Fontos hét következik számunkra, készen kell állnunk a ránk váró mérkőzésekre.”

A Ferencváros nem csak az NB I tabelláját vezeti, hanem a Konferencia Liga F csoportjában is az élen áll. Sztankovics csapata két mérkőzésen négy pontot gyűjtött, jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a csütörtöki ellenfelét, a szintén négy ponttal álló Genket. A Fiorentina eddig két pontot szerzett, a Cukaricki pont nélkül szerénykedik.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás