„Volt egy kicsi ünneplés” – így élte meg a történelmi sikert a magyar sztár





Valter Attila segítőként kiváló teljesítményt nyújtott a Vuelta a Espana kerékpáros körversenyen. Történelmi siker részese volt.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.09.18.
Valter Attila Jumbo-Visma Eisenkrammer Károly

Az amerikai Sepp Kuss győzött a vasárnap zárult Vuelta a Espanán, amelyen Valter Attila a 22. helyen végzett, csapatuk, a Jumbo-Visma pedig történelmi triplázást hajtott végre azzal, hogy egy évben megnyerte a Giro d’Italiát, a Tour de France-t és a spanyol országúti kerékpáros körversenyt is.

Valter Attila
Valter Attila Fotó: Árvai Károly

Valter Attila segítőként kiváló teljesítményt nyújtott, illetve a fiatalok kategóriájában nyolcadikként zárt a 25 esztendős magyar bringás.

„Szombat este volt egy kicsi ünneplés, a stábtagoknak egy kicsit nagyobb, ám fáradtság miatt korán ágyba kívánkozott minden bringás. Eddig három Grand Tourt teljesítettem, mindhárom Giro d’Italia-időfutammal végződött, ez lesz az első, hogy a csapattársaimmal karöltve érek be a célvonalon” – fogalmazott Valter Attila.

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője úgy vélte,  Valter 22. helyezésének kisebb jelentősége van, mint annak, hogy megtette, amit vártak tőle.

„A kerékpársportban ezt egy kicsit másképpen nézzük. Szinte teljesen mindegy, hogy egy szakaszon három vagy harminchárom percet kap, ha a feladatát elvégezte, akkor megdicsérik, és boldog a csapat. Valter Attila elvégezte a feladatát, ráadásul nem egy, hanem három embert kellett segíteni. A világ legerősebb csapatában van, itt a legnehezebb első embernek lenni. Neki az a feladata, hogy az első, kiemelt versenyzők közé kerüljön” – fogalmazta meg a következő célt Eisenkrammer Károly, aki szerint ez történhet úgy, hogy tovább fejlődik, a csapat vezetői pedig látják, hogy rá lehet akasztani azt a terhet, amit egy első számú kerekesnek viselnie kell, de úgy is, hogy a sztárok közül eligazolnak, ami egyébként komoly belső feszültséget oszlathatna el.

„Alapvetően őt nem segítőnek igazolták, azért vitték oda, mert látják azt a lehetőséget benne, hogy vele versenyt lehet nyerni. Nyilván nem azonnal. Ez az év fantasztikus indulóév volt a csapatnál. Bekerült egy olyan közegbe, ahol a világ legjobbjai között is kellett tudni segíteni, és ezt megugrotta hibátlanul. A következő év fogja eldönteni, hogy a Jumbo rá osztja-e ezt a terhet, remélem, hogy igen” – zárta Eisenkrammer.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás