RETRO RÁDIÓ

Valter: Ezt csak élvezni akartam





Valter Attila saját bevallása szerint ugyan tudott volna jobb időt menni, de a második, szombati szakaszt csak élvezni akarta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.07.
kerékpárverseny

„Egészen lenyűgöző volt a közönség. Csúnyán fogalmazva, elvonták a figyelmemet a versenyről, de én hagytam, hogy eltereljék, mert ennek minden pillanatát ki akartam élvezni. Ezt viszem majd magammal Olaszországba is, ott is erőt fog adni” - mondta ragyogó arccal Valter Attila a Groupama-FDJ magyar bringása miután célba ért a 9,2 kilométeres budapesti egyéni időfutamon.

Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat tagja a körverseny csapatbemutatóján - MTI/Illyés Tibor

A tavaly három napon át az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót viselő kerekes szerint lehet, hogy ennél tudott volna tíz másodperccel jobbat teljesíteni, ugyanakkor ezt többszörösen tudja majd visszahozni annak az energiának köszönhetően, amit most kapott a hazai szurkolóktól. Miután a befutót követően Valter végzett a nyilatkozatokkal, még egyszer hatalmas üdvrivalgást kapott a szurkolóktól, a 23 éves versenyző pedig széles vigyorral az arcán köszönte meg a bíztatást.

A magyarok közül az időfutam országos bajnoka, Fetter Erik szerepelt a legjobban, aki 12:28 perccel 45., a tőle egyetlen másodperccel elmaradó Peák Barnabás 51., míg Valter 12:41 perccel 82. lett. A legjobbak közül elsőként a 2017-es Giro-győztes holland Tom Dumoulin tudta 12 perc alá vinni az idejét (11:55), ám nem érezhette sokáig elsőnek magát, a brit Simon Yates ugyanis 11:50 alatt, 46,621 km/órás átlaggal teljesítette a távot, amivel élete egyik legjobb időfutamteljesítményét produkálta a Vuelta a Espana 2018-as bajnoka.

A pénteki nyitóetap győzteseként Mathieu van der Poel rózsaszín trikóban és ugyanilyen árnyalatban pompázó időfutamkerékpárral tekerte végig a szakaszt annak tudatában, hogy az összetett elsőség megőrzéséhez 14 másodpercen belül kell megérkeznie Yateshez képest. A sokat kockáztató holland láthatólag a szakaszgyőzelmet is meg akarta kaparintani, ám végül a pályafutása ötödik Giro-szakaszsikerét begyűjtő Yatestől három másodperccel elmaradt, így meg kellett elégednie a második hellyel és a Maglia Rosa megtartásával a Mátyás templom lábánál. Egy versenyző bukott az időfutamon, az osztrák Tobias Bayer a budai oldalra érve esett el, és bár vissza tudott ülni kerékpárjára és célba ért utolsó idővel, ezután be kellett ülnie egy mentőautóba kivizsgálásra.

Vasárnap következik az utolsó a magyarországi etap: a Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométert teljesítik a 105. Giro d'Italia résztvevői, akik a hétfői szünnap után már Szicíliában folytatják a 3445,6 kilométer össztávú, május 29-én záruló viadalt.

 





Ezeket olvastad már?
Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás