Egyetlen remény: Schumacher állapotáról beszélt a nagy ellenfél





Mika Häkkinen szavaiból a sorok közül kiolvasható, hogyan lehet a 10. éve ápolásra szoruló Michael Schumacher. Kamaszkoruktól rivalizáltak egymással.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.09.12.
Módosítva: 2023.09.12.
Michael Schumacher Mick Schumacher Mika Häkkinen forma1

Immár 22 éve visszavonult a Forma–1-től a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen, de a McLaren márkanagyköveteként és gokartozó lánya révén is kötődik még az autóversenyzéshez. A rajongók persze mindmáig gyakran faggatják a hétszeres vb-győztes német pilótával, Michael Schumacherrel folytatott emlékezetes versengéséről, akit kétszer (1998, 1999) sikerült megelőznie a pontversenyben. Az 54 éves finn közönségkedvenc erről beszélve finoman célzott Schumi jelenlegi, gondosan titkolt állapotára.

Häkkinen (jobbra) emlékei megszépültek a Schumacherrel folytatott párharcaikról
Häkkinen (jobbra) emlékei megszépültek a Schumacherrel folytatott párharcaikról      Fotó: AFP

Häkkinen elmondta: hosszú a közös történetük, már gokartosként, 14 éves korukban kezdődött a „valahol vidám” rivalizálásuk.

– Egy németországi Forma–3-as versenyen vendégindulóként egyszer legyőztem őt. Ez egyáltalán nem tetszett neki. Ennek ellenére remek párharcokat vívtunk. Rendkívül kemény ellenfél volt, sosem hagyott sok helyet, mindig extrém keményen védekezett. Sok szempontból csodáltam őt, de a legfontosabb: sosem hagyta magát.

Nem szerepelt a szótárában a feladni szó. Remélem, ez a tulajdonsága ma is segíti

– utalt arra a hajdani rivális, hogy a mindig utolsó leheletéig küzdő Schumacher a 2013 végi síbalesete után jelenleg nagyon rossz egészségi állapotban lehet.

A kérdésre, hogy néha haragudott-e a német világsztárra, Häkkinen őszintén rávágta:

– Néha? Gyakran! Például kettőezerben, Spában, amikor háromszázas sebességnél a fűre szorított. Utána mondtam neki, hogy használja a józan eszét, hiszen az élet-halál tempó! 

Csak oldalra billentette a fejét és kérdőn nézett rám. Számára ez volt a versenyzés. Végső soron ez tette őt a legjobbá közöttünk. Michael a nagyszerű, vele született tehetsége mellett olyasvalaki volt, aki hihetetlenül keményen dolgozott, mentálisan nagyon erős volt, és mindemellett nagyon okos is 

– fogalmazott Häkkinen, aki Schumi 24 éves fiának is üzent, hogyan verekedheti vissza magát a Mercedesnél betöltött tesztpilóta-pozícióból F1-versenyzővé:

– Később fékezni és korábban gázt adni…

Häkkinen lánya is autóversenyzőnek készül

Mika Häkkinen két házasságából öt gyereke született. Legidősebb fia, a ma már 22 éves Hugo korábban sokáig gokartozott, de rég abbahagyta, egy-egy kisebb fia és lánya (a 12 éves Ella és a 9 éves Daniel) viszont jelenleg is versenyeznek.

 





 





Ezeket olvastad már?
Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

Messi nélkül minden jobb, Párizsban különös dologra készülnek

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

9000 forintos víz: elképesztő árakkal sokkol a Forma–1-es futam

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

Sokak kedvence volt, te is licitálhatsz a Magyar Televízió ikonikus tárgyára

„Nem ez volt a terv” – Dárdait alaposan átejtették Berlinben

„Nem ez volt a terv” – Dárdait alaposan átejtették Berlinben

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás