„Meg nem énekelt hős” – Szoboszlai erre igazán büszke lehet, aranylabdás klasszis dicsérte





A 2001-ben Aranylabdát nyert csatárlegenda, Michael Owen is véleményt formált a Liverpool Chelsea elleni idénynyitó mérkőzéséről. A 43 éves korábbi klasszis felhívta a figyelmet Szoboszlai Dominik egyik kulcsmozzanatára.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.08.17.
Michael Owen Szoboszlai Dominik Liverpool Liverpool-Chelsea

Michael Owen rengeteget köszönhet a Liverpoolnak. Az egykori kiváló támadó a 19-szeres angol bajnok akadémiáján nevelkedett, a felnőttekhez 1997-ben került. 2001-ben Aranylabdát kapott, végül 2004-ben, a Real Madrid hívásáért hagyta ott nevelőegyesületét. A most 43 éves korábbi klasszis is véleményt formált Pool Chelsea elleni idénynyitójáról, Szoboszlai Dominiket pedig egyenesen kiemelte.

Szoboszlai Dominik is kivette a részét Luis Díaz góljából – Fotó: AFP

„Nehéz kezdés volt. Ne tévesszen meg senkit, hogy a Chelsea legutóbb csak a tizenkettedik helyen végzett a bajnokságban. Új menedzser, új izgalmak, de a Liverpool két új játékosa, Szoboszlai és Mac Allister teljesítménye biztató volt” – kezdte az értékelését Michael Owen, amit az Origo szemlézett. Ezt követően a 22 éves középpályás egyik olyan kulcsmomentumát emelte ki, amit előtte eddig senki.

Szoboszlai gól előtti passza egy kis meg nem énekelt hős. Nyomás alá helyezték, amikor megkapta a labdát egy veszélyes területen, a saját térfele közepén, és egy finom passzt választott, amiből aztán egy csodás csapatjátékra épülő gól született.

Szoboszlai következő bizonyítási lehetősége augusztus 18-án, szombaton lesz, a Liverpool a Bournemouth-ot fogadja (16:00, tv: Spíler1).





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás