Videón a nagy vallomás, édesapjának hálás a magyar sportlegenda





Az 58 éves egykori atléta, Gécsek Tibor az augusztusi atlétikai vb kapcsán a mostani magyar sportolóknak üzent.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.07.12.
Gécsek Tibor atlétika vb kalapácsvetés

Gécsek Tibor 1980-ban Németh Pál dobópápa révén ismerkedett meg a kalapácsvetéssel, de édesapja intelmei is kellettek ahhoz, hogy a sportág mellett maradjon, mert időnként inkább a strandolást választotta.

Gécsek Tibor
Gécsek Tibor Fotó: Metropol

„Édesapám azt mondta, kisfiam, amit egyszer elvállaltunk, azt vagy becsülettel csináljuk, vagy emelt fővel abba kell hagyni Melyiket választod? És akkor azt mondtam, megyek edzésre” – hálálkodott édesapjának Gécsek, aki a 22 éves pályafutása során olimpiai negyedik, kétszeres világbajnoki bronzérmes, 1998-as budapesti Eb-n aranyérmes lett. Huszonöt éve pont azon a napon volt a budapesti döntője, amikor az idei világbajnokság kezdődik. Az 58 éves egykori atléta az augusztusi atlétikai vb kapcsán a mostani magyar sportolóknak üzent.

„Engedjék át magukban a hazai közönség erejét, ne tartsák távol maguktól. Nekem is mondták anno, hogy engedjem, hadd biztassanak. És igazuk volt. Nagy adag szerencsét kívánok minden magyar sportolónak!”

2023. augusztus 19–27. között Budapesten rendezik Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás