Szoboszlaiék hihetetlen csúcsot döntöttek: Marco Rossi is dörzsöli a tenyerét





Több mint 100 millió eurót ért meg Szoboszlai, Kerkez és Szalai a topligás kluboknak. Ebből a válogatott is profitál.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.07.27.
Szoboszlai Dominik Kerkez Milos Szalai Attila Marco Rossi

Túlnyomórészt nyilván Szoboszlai Dominik liverpooli álomszerződésének köszönhető, de két válogatottbeli játékostársa jóvoltából is hihetetlen magasságba emelkedett az az összeg, amiért az elmúlt hetekben elkeltek topligás futballistáink. 

Szoboszlai a legnagyobbak közé emelkedett a világ egyik legnagyobb futballklubjánál
Szoboszlai liverpooli szerződése csak az első (és legnagyobb) durranás volt   –    Fotó: liverpoolfc.com

Összesen több mint 100 millió eurót fizettek a Szoboszlai mellett Kerkez Milossal és Szalai Attilával teljes magyar trióért.

Időrendben és a vételárát tekintve is Szoboszlai vitte a prímet: július 2-án írta alá a szerződését a Liverpool FC-nél, amely a határidő lejárta előtti órákban használta ki a lipcsei kontraktusának záradékát. A 22 éves létére már 32-szeres válogatott, a nemzeti tizenegy csapatkapitányává kinevezett középpályást 70 millió euróért (26,9 milliárd forint) vásárolta ki Jürgen Klopp menedzser klubja.

Őt az a Kerkez követte az angol Premier League-be, aki még csak 19 éves, de balhátvédként a korosztálya egyik legfelkapottabb tehetsége. Az immár 8-szoros magyar válogatott focistáért 17,87 millió eurót (6,9 milliárd forint) fizetett a Bournemouth a holland AZ Alkmaarnak.

Védőtársához hasonlóan Szalai is a 2023/24-es idénytől mondhatja magát európai topligás futballistának: a 25 éves, 35-szörös válogatott belső védőt a török Fenerbahce engedte el Hoffenheimbe, 12,3 millió euróért (4,7 milliárd forint).

Ezzel tehát Marco Rossi három játékosa összesen 100,17 millió eurót (38,5 milliárd forint) ért meg a topligás kluboknak. Ennél persze sokkal fontosabb, hogy olasz szövetségi kapitányunk nagy örömére immár nyolc focistája edződik majd hétről hétre a legerősebb európai bajnokságokban.

– Minél több játékosunk játszik a topligák valamelyikében, annál jobb helyzetben vagyunk. (...) A válogatott szempontjából ez a mostani egy hihetetlen helyzet, hiszen jelenleg 8 alapemberünk játszik már a topligák valamelyikében, amire, ha jól emlékszem, az utóbbi legalább 25 évben nem volt példa – nyilatkozta erről Rossi a szövetség honlapján.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás