Haaland és társai: Szoboszlait világsztárokhoz hasonlítják Angliában

Ez már tényleg a futball krémje! Elit klubba sorolják Szoboszlai Dominikot, akit a világ legerősebb futballbajnokságába várnak a Newcastle United legfőbb erősítési célpontjaként.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.06.14.
Szoboszlai Dominik Haaland átigazolás

Nem csak az iránta érdeklődő angol klubok – a hírek szerint elsősorban a Newcastle United – vezetői tartják nagyra Szoboszlai Dominikot. A szigetországi sajtóban már a világ második legértékesebb labdarúgójához, Erling Haalandhoz és más klasszisokhoz hasonlítják a 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási áron megszerezhető, 22 éves magyar tehetséget.

A Német Kupa döntőjének is Szoboszlai Dominik volt a hőse
A Német Kupa döntőjének is Szoboszlai Dominik volt a hőse (Fotó: AFP)

„Éppen olyan tehetséges, mint Haaland” – írják például Szoboszlairól, korábbi salzburgi csapat- és szobatársához, a Manchester Cityvel immár angol bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-győztes Erling Haalandhoz hasonlítva a magyar válogatott ifjú csapatkapitányát. 

A most zárult szezonban klubját 53 tétmeccsen 52 góllal segítő norvég csatárt 170 millió euróra taksálja a Transfermarkt (csak a PSG-s Kylian Mbappé értékesebb nála), míg Szoboszlai 40 millió eurónál (15 milliárd forint) tart a szakportál szerint, de átigazolása esetén a Premier League-ben az ő ázsiója is tovább emelkedhet.

„Szoboszlai tökéletesen passzol a Newcastle átigazolási stratégiájához: fiatal, tehetséges és nem lenne nehéz szerződtetni”

írják Szoboszlairól, aki a német Bundesligában harmadikként zárt RB Leipzig második legtöbbet játszó futballistája volt (csak Orbán Willi volt nála is többet a pályán), és 10 góllal és 13 gólpasszal zárta Lipcsében az évet.

„A tehetsége alapján nincs nála jobb a posztján. Vannak páran, akik erősek, vannak páran, akik technikásak, vannak páran, akik jók taktikailag, és vannak páran, akik jól védekeznek vagy sokat futnak. Dominik ugyanakkor azért különleges, mert ő együtt rendelkezik ezekkel a képességekkel”

– idézték az immár kétszeres Német Kupa-győztes Szoboszlairól az amerikai edzőt, Jesse Marschot, aki előbb Salzburgban, majd Lipcsében is volt a magyar játékos trénere.

A Chronicle pedig úgy fogalmaz a Szarkák magyar kiszemeltjéről, hogy ő lehet a Newcastle „saját Martin Ödegaardja vagy Bruno Fernandese”. A Premier League-ben ezüstérmes Arsenal játékmestere, a 24 évesen már 49-szeres norvég válogatott Ödegaard anno a Real Madrid csodagyerekeként robbant be a futballelitbe. Az ő piaci értékét most 80 millió euróra (30 milliárd forint) becsülik a szakértők. A Newcastle előtt, harmadikként zárt Manchester United 28 éves portugál klasszisa, Bruno Fernandes sem sokkal marad el mögötte (75 millió euró, azaz 28 milliárd forint).

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás