RETRO RÁDIÓ

Mintegy 10 ezer iskolás gyerek jutalma az atlétikai világbajnokság

Kimagasló számokat hozott minden idők legnagyobb magyar atlétikanépszerűsítő kezdeményezése, a Sulihős program.Megosztás
Szerző: CHI
2023.06.01. 13:14
sulihős program atlétikai világbajnokság Budapest

Több mint 400 iskola több mint 100 ezer diákja vett részt a budapesti atlétikai vb-hez kapcsolódó Sulihős programban – jelentették be a szervezők a Nemzeti Atlétikai Központban tartott sajtóeseményen június 1-jén. Az ország iskoláit megmozgató programnak köszönhetően 7 héten át az atlétika kapott főszerepet az iskolai testnevelésórákon, a résztvevő gyerekek közül mintegy 10 ezren pedig jutalomként ott lehetnek az atlétikai világbajnokságon, hogy élőben láthassák a sportág szuperhőseinek küzdelmét.

20230601_Sulihős sajtótájékoztató
Fotó: Márton Kovács / Budapest 2023 Zrt.

Iskolás gyerekek tömegeit hozta közelebb és szerettette meg velük az atlétikát a budapesti atlétikai világbajnokság Sulihős programja. Minden idők legnagyobb hazai sporteseményének szervezői nem csak azt tűzték ki maguk elé, hogy az augusztus 19. és 27. között 200 ország 2000 atlétájának részvételével, több százezer helyszíni és egymilliárd televíziónéző előtt zajló verseny legyen minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága, hanem azt, a vb 9 napján messze túlmutató célt is megfogalmazták, hogy az atlétika szuperhőseit felvonultató világverseny hatására minél több gyerek szeresse meg a sportot, ismerje meg az atlétikát, amely minden sport alapja, és kezdjen el sportosan, egészségesen élni. 

Ennek szellemében hirdették meg a Sulihős programot, amelynek köszönhetően áprilisban és májusban 7 héten át az atlétika kapott főszerepet a csatlakozó iskolák testnevelésóráin és iskolai versenyein. A program szervezői ajánlást fogalmaztak meg, hogy milyen számokban versenyezzenek a gyerekek, de a testnevelőtanárok ezen belül teljes szabadságot kaptak, hogy milyen gyakorlatokat, feladatokat, kihívásokat választanak.

 

„Óriási lehetőség az országnak az atlétikai világbajnokság, hiszen egymilliárdan láthatják majd Budapest szépségeit, fellendíti a turizmust, és tovább erősíti Magyarország jó hírét a világban. Ugyanakkor a legfontosabb cél, ami a Sulihős program révén már részben teljesült is, hogy az atlétikai vb hatására sok tízezer magyar, fiatalok és idősebbek kezdjenek el sportolni, ismerjék meg az atlétikát és éljenek egészségesebb életet” – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa.

A résztvevő iskoláknak a világbajnokság szervezői intézményenként 23 ingyenes jegyet biztosítanak az augusztus 19-i nyitónapra. A mozgásért cserébe elnyerhető jutalomjegyek mellett ráadásul az ország bármely iskolája 50%-os kedvezményes belépőt is igényelhetett, megteremtve ezzel a lehetőséget több mint 100 000 kisdiák számára, hogy élőben láthassák az atléták küzdelmét.

20230601_Sulihős sajtótájékoztató
Fotó: Márton Kovács

„Láss csodát! Ez a mottónk. Ez természetesen vonatkozik arra, amit a versenyzőktől láthatunk majd. De egyfajta csoda a sulihős program sikere is. Előzetesen nem is számítottunk rá, hogy ennyi iskolából jelentkeznek majd. Köszönjük a tanárok támogatását! A mi célunk az, hogy mindenki ott lehessen a lelátón, aki szeretne. Ezért szervezünk egy megfizethető és elérhető világbajnokságot, és ezért készülünk még számos meglepetéssel az augusztusi rajtig” – mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A Sulihős program megmozgatta az országot: minden vármegyéből jelentkeztek iskolák, ezek közül is kiemelkedően nagy volt az érdeklődés Pest, Fejér és Heves vármegyében, valamint Budapesten. 

 

Ezeket olvastad már?
Garantált a telt ház, a hétvégén világsztároknak szurkolhatsz Budapesten

Garantált a telt ház, a hétvégén világsztároknak szurkolhatsz Budapesten

Belepirulsz a vadító pózba, mindenét látod a meztelenkedő kebelcsodának

Belepirulsz a vadító pózba, mindenét látod a meztelenkedő kebelcsodának

Sporttal egy elfogadóbb társadalomért, mozgássérült fiatalok versenyeztek együtt testépítő sportolókkal

Sporttal egy elfogadóbb társadalomért, mozgássérült fiatalok versenyeztek együtt testépítő sportolókkal

Nagyszerű estét okozott a Fradi, hátrányból villant a szerbek ellen

Nagyszerű estét okozott a Fradi, hátrányból villant a szerbek ellen

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás