RETRO RÁDIÓ

Ez nagyot szólna: világrekord és magyar diadal jöhet Budapesten

Elköltözött Magyarországról, Bécsújhelyhez közel él Annus Adrián, egykori Eb-győztes kalapácsvető, aki magyar érmet vár az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságon.Megosztás
Szerző: CHI
2023.06.02. 15:30
Annus Adrián atlétika vb kalapácsvetés

– Ha a magyar tévében honfitárs olimpiai bajnokot látok, nagyobbat dobban a szívem, de bármi is történt, együtt élek a jóval és a rosszal is – utalt arra Annus Adrián a Metropolnak, hogy a 2003-as párizsi világbajnokságon ezüstérmet szerzett, majd egy évvel később, az athéni olimpián megfosztották az aranyéremtől, mert a vádak szerint nem működött együtt a Doppingellenes Világszervezettel. 

Annus Adrián
Annus Adrián Fotó: Nemzeti Sport

Annus Adrián elárulta, nem lepődne meg, ha a budapesti atlétikai vb-n kalapácsvetésben magyar diadal születne.

– Halász Bence megszerezheti az első magyar szabadtéri atlétikai aranyérmet – mondta Adrián. – A két lengyel veterán, Pawel Fajdek és Wojciech Nowicki, a norvég Eivind Henriksen és Halász a négy favorit. Ha Bencét nem „viszi el” a nézősereg, nyerni fog.

Annus utóbbi mondatával arra utalt, hogy az 1998-as Népstadionban rendezett Eb-n hasonlót élt át: a selejtező után vezetett, de a másnapi fináléra sem fizikailag, sem mentálisan nem bírta el az esélyesség terhét, mindössze nyolcadik lett.

– A hazai publikum hatalmas impulzust sugároz majd Bence felé, így történt velem is. Ezt a helyén kell kezelnie. A dobószámok közül tippem szerint a férfi diszkoszvetésben világrekord várható...

Adriánt és feleségét, Adriennt szeretik a 4500-as lélekszámú Lanzenkirchen polgárai, akiket a házaspár ételkihordással segített a Covid-járvány során. Szombathelyre aligha tér vissza, a múltban három évig az egyiptomi kalapácsvetők felkészülését vezette, sajnálatára azonban a klub pénzügyileg összeroppant. Amondó, ha mostanság bárhonnan keresnék, elgondolkodna az edzői ajánlaton, viszont csak abban az esetben vállalná, ha a burgenlandi éttermi munkájával képes lenne összeegyeztetni.

 

Ezeket olvastad már?
Kubatov Gábor: Itt nincs nagy és kis fradista, itt mindenki egyforma

Kubatov Gábor: Itt nincs nagy és kis fradista, itt mindenki egyforma

Becsajozott Szoboszlai barátja, mindenki a rapperlányt átkozza

Becsajozott Szoboszlai barátja, mindenki a rapperlányt átkozza

Belepirulsz a pózba, őrjítő terpeszben napozik az egzotikus szépség

Belepirulsz a pózba, őrjítő terpeszben napozik az egzotikus szépség

Újabb Messi-rejtély sokkolja a Miami-szurkolókat

Újabb Messi-rejtély sokkolja a Miami-szurkolókat

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás