RETRO RÁDIÓ

Így nyugtatta Zacher Gábor a csuklótörést szenvedett Dzsudzsák Balázst

A dokinak kétszer is közbe kellett avatkoznia a Ferencváros–Debrecen-meccsen.Megosztás
Szerző: GG
Létrehozva: 2023.05.22.
Dzsudzsák Balázs dr. Zacher Gábor sérülés

Drága győzelmet aratott a Debrecen focicsapata a Ferencváros otthonában (3-1). A kapus Megyeri Balázs és a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs is kórházban kötött ki. Mindkettőjük ellátását Zacher Gábor főorvos és mentős csapata intézte, a lehető legmagasabb színvonalon. Fiatalokat megszégyenítő sebességgel érkezett a földön fekvő debreceni kapushoz a hatvani kórház főorvosa, aki „szabadidejében” mentőzik, és természetesen rendszeresen biztosít a sporteseményeken, közelebbről a focimeccseken is.

„Követem a játékot, legalább annyira figyelek, mint az edzők” – emlékezett vissza a Zacher doktor Megyeri Balázs esetére. „Azonnal indultunk, hiszen egy spontán, minden testi kontaktus nélküli összeesés bármilyen következménnyel is járhat. A kapus észnél volt, de látszott rajta, hogy nincs jól. Szédült, majd ismét lefeküdt a földre, akkor eldőlt, jöhet a hordágy, és indulás a mentővel a kórházba.”

Zacherék is jelezték, a kapus nem folytathatja – Fotó: KOVÁCS PÉTER, DVSC.HU

A Debrecen második, vezető gólját követően Dzsudzsák Balázs a góljukat ünnepelve rohant ki a pályáról, elcsúszott, eltörött a csuklója.

„Látszott, baj van, megint rohanhattam” – mondta Zacher. „Egyébként mi nem nézőként, szurkolóként vagyunk kint a stadionokban, hanem mert bármelyik pillanatban segítenünk kell. Higgyék el, nekem teljesen mindegy volt, hogy zöld-fehérben vagy éppen pirosban fekszik valaki a földön, nekem segítenem kell. Szegény Balázs a csuklóját törte, miközben a mentő felé vittük, fogtam a sérült kezét és próbáltam nyugtatni. Mondtam neki, ha nincs komplikáció, hat hét gipsz kerül a kezére, de ettől még nyugodtan futkározhat, rúghatja a labdát, hiszen nem a lába sérült meg.”

Zacher doktor tartotta a törött testrészt – Fotó: KOVÁCS PÉTER, DVSC.HU

Dzsudzsákot azóta meg is műtötték, a szezon utolsó bajnokiját kihagyja. 

 

Ezeket olvastad már?
Megnyugodhat a Liverpool, Szoboszlaiék Klopp után is biztos kezekben lesznek

Megnyugodhat a Liverpool, Szoboszlaiék Klopp után is biztos kezekben lesznek

Sorscsapás érte Haalandot, gyászol a Manchester City csillaga

Sorscsapás érte Haalandot, gyászol a Manchester City csillaga

„Az nem fér bele” – Szigorú üzenetet küldött a Fradi kapusa

„Az nem fér bele” – Szigorú üzenetet küldött a Fradi kapusa

Milliárdokat bukik Mbappé a Real Madridnál

Milliárdokat bukik Mbappé a Real Madridnál

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás