RETRO RÁDIÓ

Életveszélyes fogyasztószert reklámoznak Zacher Gábor nevével

A híres orvos mindenkinek felhívja a figyelmét, hogy ne vegyenek ellenőrizetlen gyógyszereket az interneten még akkor sem, ha azt az ő nevével reklámozzák. Életveszélybe kerülhetnek ugyanis. Zacher sajnos tehetetlen a csalókkal szemben, hibába jelenti fel őket, újra támadnak.Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.04.21.
Dr Zacher Gábor veszély kamu gyógyszerek reklám

Hiába ordít egy reklámról, hogy semmi köze a valósághoz, mégis - még ma is - vannak olyanok, akik bedőlnek neki. Akit becsaptak az ebben az esetben nem csak a pénzét veszíti el, de lehet hogy az életét is, ezért mindenkinek nagyon óvatosnak kell lennie! 

Dr Zacher Gábor
Az ország egyik legismertebb doktora Zacher Gábor Fotó: Nagy Norbert

"Üdvözlök mindenkit! Zacher Gábor vagyok, általános orvos és endokrinológus. Jelenleg a Nemzeti Elhízáskutató Központ vezetője is vagyok. Szeretném megosztani Önökkel néhány csodás eredményt, életem sikerét. A világ legrangosabb orvosi díjai közül több mint 10-et is a magaménak tudhatok ezért a fejlesztésért. Olyan természetes fogyókúrás módszert fejlesztettünk ki, amellyel bárki akár 30 kg-ot is fogyhat egy hónap alatt, diéta, testmozgás és más erőfeszítés nélkül." - ezzel a (egyébként rossz nyelvtannal íródott) kamu szöveggel jelent meg az interneten a legújabb átverés, aminek a reményeink szerint senki sem dől be. Hogy miért ne? Kezdjük mindjárt az elején: Zacher doktor sürgősségi orvos és toxikológus, címzetes egyetemi docens, soha életében nem foglalkozott - kivéve az orvosi egyetem éveit - az endokrinológiával. Jelenleg mentőorvosként dolgozik, a sürgős esetek a terepe, illetve a toxikológia, amely témában rendszeresen megszólal hiteles platformokon. 

Az emberélet nem számít, csak a pénz 

Nem az első eset, hogy Dr Zacher Gábor nevét és arcát felhasználva akarnak csalók kamu termékeket eladni, az újdonság a témában az, hogy most már olyan szereket dobnak piacra, melyekről senki sem tudja, hogy hol és milyen körülmények között készültek, illetve milyen összetevőkből állnak. Ilyen pirulát reklámoz most egy az új oldal is. Nem kell gyógyszerésznek lenni ahhoz, hogy felmerüljön a gyanú: igen komoly egészségkárosodást szenvedhet, esetleg elhunyhat az, aki ilyen ellenőrizetlen szereket vesz be... A csalókat ez viszont a legkevésbé sem érdekli, ahogy azzal sem törődnek, hogy a szakmájuk kiváló képviselőit, a társadalom elismert szakembereinek nevét akarják bemocskolni. 

Ezt olvasni a kamu oldalon: A hölgy 200 kilót fogyott fél év alatt... ez még viccnek is rossz Fotó: Internet 

Csalók ellen nincs orvosság  

Míg a balesetek helyszínén, alkohol vagy drogok túladagolásánál a doktornak mindig van egy mentő ötlete, hogy életben tartsa a páciensét, az internetes csalókkal egyszerűen nem tud mit kezdeni. Sajnos. Dr Zacher Gábort telefonon kerestük meg és arról érdeklődtünk, hogy hallott-e a legújabb "csodaszerről", amit a nevével reklámoznak? 

- Lassan követni sem tudom, hogy mi mindent reklámoznak a nevemmel és az arcommal - válaszolta csípőből a népszerű doki 

De komolyan, el nem tudják képzelni, hogy mi mindennel hoznak összefüggésbe. Potencianövelők, emlőnövelők, értisztítók... ezek jutnak most hirtelen eszembe.

 A csalásokról rendszeresen értesülök, sajnos azért, mert elképesztő mennyiségű telefont kapok, hogy segítsek ebben, abban... Nem tudok mit tenni ezekkel a csalókkal. Feljelentem őket, eltűnnek majd egy hét múlva egy másik kamu termékkel jönnek elő. Szélmalomharc az egész. Egyetlen ellenszer van, hogy megtanulják végre az emberek, hogy ellenőrzik, hogy mit szabad bevenni és mit nem. A fogyasztókon nagy felelősség van ebben a témában is. 

Dr Zacher Gábor
Dr Zacher Gábor fejében mindig van egy gyors megoldás, ha életmentésről van szó, az internetes csalókkal szemben azonban tehetetlen Fotó: Kricskovics Antal

A doktor azt is elárulta, hogy most nagyon mellé nyúltak a csalók, mivel pont az endokrinológia az a szakterület, amihez soha életében nem vonzódott. 

Sosem értettem hozzá, az egyetemen nem is szerettem ezt a szakot

 - magyarázza az orvos - Valahogy nem állt hozzám közel, nem egy akut probléma, nem a szívem csücske. Ezzel együtt azt tudom mondani, hogy nagyon tisztelem és becsülöm azokat a kollégákat, akik ezen a területen dolgoznak, sajnos nincsenek túl sokan... 

Zacher Gábor a beszélgetés végén újra felhívta a figyelmet a veszélyre: 

Visszatérve a kamu tablettákra, krémekre, bogyókra: nagyon kérek mindenkit, hogy ne vegyen, ne szedjen olyan igazolatlan termékeket, melyeket az interneten lehet megvásárolni. Mert nagyon nagy baj lehet belőle! 

 

 

Ezeket olvastad már?
Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás