Rangos díjat kapott az MTK





A klub arénája továbbra is az egyetlen, amely beépített lelátókkal rendelkezik.



Megosztás
Szerző: sk
Létrehozva: 2023.05.18.
Módosítva: 2023.05.18.
e-sport mtk

Az MTK Budapest e-sport-szakosztályának otthona, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kialakított E-Aréna kapta a 2022 legjobb helyszínének járó trófeát az Az Év e-sportolója díjátadón. A szakmai díj jelentőségéről, az aréna kulisszatitkairól és a szakosztály jövőbeli terveiről Morvai Lajos technikai vezető mesélt. 

Az új Hidegkuti-stadionnal nemcsak az MTK Budapest profi labdarúgói, de a patinás klub 2017-ben megalapított e-sport-szakosztálya is új otthonra lelt. A 2019 augusztusában átadott E-Aréna mind a mai napig kuriózumnak számít idehaza, de hogy miért is, arról a szakosztály technikai vezetője, Morvai Lajos mesélt a Platinumnak. 

Morvai Lajos technikai vezető

Nem azért, mert nem lennének az országban e-sportra és gamingrendezvények megrendezésére alkalmas helyszínek itthon, hanem azért, mert továbbra is ez az egyetlen olyan aréna, amely épített lelátóval rendelkezik, és csak ezt a funkcionalitást hivatott szolgálni, hogy a nagy LED-panelekre és a színpadon szereplő játékosokra jó rálátása legyen a nézőknekfeleli büszkén a sportvezető a 2022 legjobb e-sport-helyszínének választott létesítményről. 

A tavalyi teljesítményünk alapján nyertük a kategóriát. Tavaly két szakosztályi rendezésű versenyünk volt, a Rocket League-é és a FIFA-é. Utóbbi valamivel régebbi múltra tekint vissza, de mostanra évek óta rendszeres eseményeink. Megtisztelő számunkra, hogy a magyar e-sport-válogatott is választotta az arénánkat sajtótájékoztató helyszínül, illetve tényleg, megannyi e-sporthoz és tradicionális sporthoz köthető rendezvény helyszínei lehettünk az elmúlt évben – tette hozzá Morvai.

Az E-Aréna különlegessége ráadásul az épített lelátóval nem ér véget. A minél élvezetesebb, tévéadások minőségével vetekedő közvetítések érdekében állandó kommentátorállást is kialakítottak a létesítményben, az átlagostól eltérően pozícionálva azt. 

Ne maradj le a párizsi torna egyetlen mérkőzéséről sem, az Origo Sport élőben közvetíti, szurkolhatsz a kedvencednek!

 





 





Ezeket olvastad már?
Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Tényleg eljött a búcsú ideje? Mbappé válaszára várnak Párizsban

Tényleg eljött a búcsú ideje? Mbappé válaszára várnak Párizsban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás