Messi után Neymar az újabb áldozat, a PSG a brazilt is kidobja

Lionel Messi után, úgy tűnik, hogy a másik nagy sztárból, Neymarból is elege van a Paris Saint-Germainnek. A francia topklub mindenképpen megválna nyáron a brazil szélsőtől, akár még egy kölcsönszerződés keretén belül is.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.05.06.
Módosítva: 2023.05.07.
Neymar átigazolás PSG labdarúgás lionel messi

Lionel Messit két hétre felfüggesztette a munkavégzés alól a Paris Saint-Germain, ezt követően az is kiderült, hogy a hétszeres aranylabdás az idény végén biztosan távozik majd Párizsból. A francia topklub azonban nem áll meg Messinél, másik nagy sztárjától, Neymartól is megválna.

Neymart mindenképp kidobná a nyáron a PSG Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP

A L’Equipe írásából kiderült, Nasser Al-Khelaifi elnök és Luis Campos sporttanácsadó teljesen megváltoztatják a klub projektjét. Hiába a megannyi világsztár, a hőn áhított Bajnokok Ligája-győzelem nem jött össze, emiatt új koncepció kiépítésén dolgoznak házon belül. A jövőben fiatal francia tehetségek alkotnák a csapatot, elöl a világsztár Kylian Mbappéval. Neymar ennek a tervnek esik áldozatául.

Az AS szerint a brazil szélső egy éve boldogtalan Párizsban, ráadásul az sem segített neki, hogy a napokban több száz PSG-ultra tüntetett a háza előtt, távozását követve. A klubvezetés még arra is hajlandó lenne, hogy kölcsönbe engedje el a brazilt, vételi opcióval. A formula bár egyre gyakoribb az átigazolási piacon, de ezt inkább a fiatal tehetségek esetében szokták alkalmazni, világsztárok nagyon ritkán váltanak így.

A 31 éves támadó kapcsán egyelőre a Bayern München, a Chelsea és a Manchester United érdeklődéséről hallani. Neymar jelenleg műtétje után lábadozik, az idei szezonban már biztosan nem lép pályára. Könnyen lehet, hogy a február 19-i, Lille ellen megnyert bajnokin láthattuk utoljára PSG-mezben.

A sok kritika ellenére egyébként nem teljesített rosszul idén, 29 tétmérkőzésen 18 gólja és 17 gólpassza van. Neymar 2017 nyara óta erősíti a francia topklubot. Szerződése 2025. június 30-ig szól.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás