Érik a bombaszerződés, külföldre tart az NB I csodacsatára





Sorozatban harmadszor kerülhet ki a bomba formába lendült Paksból a magyar labdarúgó-bajnokság gólkirálya. Ha így folytatja, elődjei után Varga Barnabásnak is van esélye légiósnak állni.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.04.14.
Módosítva: 2023.04.14.
nb1 paks gólkirály

A magyar labdarúgó-bajnokság legjobb formában futballozó csapata, az utóbbi hat meccsét megnyert Paks a Vasas (3-2), a Honvéd (2-1) és az FTC (3-2) után sorozatban a negyedik fővárosi riválisát, az Újpestet győzné le az NB I 27. fordulójában. Ebben nagy szerepet vállalhat Varga Barnabás, aki 19 találatával fölényesen vezeti a góllövőlistát. Hahn János (2021) és Ádám Martin (2022) után ő lehet a paksiak újabb magyar gólkirálya.

Varga Barnabás legutóbb két gólt szerzett a Fradi elleni győzelem alkalmával
Varga Barnabás legutóbb két gólt szerzett a Fradi elleni győzelem alkalmával Fotó: Nemzeti Sport

Előbbinek dunaszerdahelyi, utóbbinak dél-koreai szerződést ért a siker. Kérdés, hogy a Marco Rossi vezette magyar válogatottban is bemutatkozott Varga is légiósnak állhat-e a nyáron.

– Ha Barni nem középcsatár lenne, és nem lennének olyan kiváló mutatói, amilyenek szerencsére vannak, akkor 28 évesen nagyon nehéz helyzetben lenne. Főként mindössze két-három számottevő, magyar élvonalbeli szezonnal a háta mögött. Csakhogy

a mérkőzésenkénti gólmutatója önmagáért beszél, azt a helyén tudja kezelni minden valamirevaló sportigazgató vagy játékosmegfigyelő.

Ráadásul, bár nagyon eredményes góllövő csatárról beszélünk, ő nem egy statikus center: a sebessége és a játékintelligenciája alapján képes mélységből vagy a szélekről is kapu elé érni, és nagy erőssége a súlypontemelkedése, ütemérzéke és fejjátéka 

– emelte ki Varga ügynöke, Paunoch Péter a Metropolnak.

Paunoch Péter
Paunoch Péter szerint még minden képlékeny, de Vargának jó esélye lehet légiósnak állni Fotó: Privát

A FIFA-licences menedzser hangsúlyozta: A támadó NB I-ben szerzett góljai után egy újabb fontos lépcsőfok volt, hogy immár válogatott labdarúgónak mondhatja magát.

Ezek után valóban könnyen elképzelhető, hogy nyáron külföldre igazolhat, de ez az egyenlet egyelőre még sokismeretlenes.

A következő hetekben nyújtott teljesítménye függvénye, hogy merre vezethet tovább az útja. Fontos hozzátennem, hogy élő szerződése miatt ki kell őt vásárolni a Paksi FC-től, amely sokat áldozott a leigazolására, és nyilván meg akarja találni a számításait az esetleges eladásakor 

– mondta a játékosügynök a gólkirályi cím legfőbb várományosáról.

Varga az Újpest mumusa

Varga Barnabás csak a Honvéd és a Fehérvár ellen szerzett több (6-6) gólt, mint a Paks vasárnapi (18.00, tv: M4 Sport) riválisa, az Újpest ellen. Öt meccsen ötször talált be a lila-fehéreknek; háromszor még a Gyirmót csatáraként, ebben a szezonban pedig a két csapat eddigi mindkét párharcában (3-2, 3-1) egyszer-egyszer.

 





 





Ezeket olvastad már?
Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Évek óta gyötri a fájdalom: súlyos árat fizetett sikereiért a síkirálynő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás