Lewis Hamiltonnak elege lehet, az utolsó F1-es szezonja jöhet





Nem bíznak benne és a Mercedesben, már Lewis Hamilton visszavonulását jósolják az elődei. Felhúzta a Forma–1 hétszeres világbajnokát, amit két korábbi győztes mondott róla.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.03.03.
forma1 mercedes lewis hamilton

Frusztráltan kezdi a Forma–1 2023-as szezonját Lewis Hamilton. Az autóverseny-sorozat hétszeres világbajnokaként Michael Schumacherrel holtversenyben rekorder brit pilóta tavalyelőtt hajszállal szorult a trónfosztó Max Verstappen mögé, de tavaly már csak a vb-pontverseny hatodik helyén végzett. Sőt, F1-pályafutása 15. évében először maradt futamgyőzelem nélkül. Az idei első futam (Bahreini Nagydíj, vasárnap, 16.00, tv: M4 Sport) előtt tán még rosszabbak a kilátásai. Egyelőre nemhogy a Red Bull és a Ferrari tűnik erősebbnek a Mercedesnél, de akár még az Alfa Romeo is versenyképesebb lehet.

Hamilton felkapta a vizet Hill és Button vele kapcsolatos kijelentései miatt
Hamilton felkapta a vizet Hill és Button vele kapcsolatos kijelentései miatt – Fotó: AFP

Két korábbi brit világbajnok, Damon Hill (1996) és Jenson Button (2009) is azt pedzegette, ha megint rosszul muzsikál Hamilton autója, a brit pilótának elege lehet, és visszavonulhat a szezon után.

Hill szerint például Hamilton „természetesen” gondolkodik már azon, hogy a szerződése lejártával bedobja a törülközőt, hiszen jó autó híján miért gyötrődne tovább.

– Addig bírod a nyomást és a sűrű naptárat, amíg győzelemre esélyes az autód. Ha már nem, azt mondod magadnak: „Oké, elegem van, és le akarok lépni” – mondta Button.

Hamilton rossz néven vette elődjei okoskodását.

– Már ismerniük kellene engem. Tizenhárom éves korom óta a Mercedesnél vagyok. Tavaly volt egy nehéz évünk, de még mindig itt vagyok. Szeretem a kihívásokat. Természetesen azt kívánom, hogy egy remek autóval kezdjük az évet. De szerintem mindig a megtett út az, ami igazán fontos. Nagyon büszke vagyok arra a munkára, amit a pályán és azon kívül végzünk, és amit végezni fogunk – mondta Hamilton, hozzátéve: kényelmes helyzetben van, a szerződéshosszabbítással ráér foglalkozni.

Folytatja vagy visszavonul Hamilton?

A 38 éves brit világsztárnak a teszteken mutatott teljesítmény alapján megint nem tudott igazán ütőképes autót építeni a Mercedes. Alapvető gondjaik vannak az ismét fekete színben pompázó „Ezüstnyilakkal”. Hamilton idei, 17. F1-es szezonja végéig szól a 40 millió fontos (16,9 milliárd forint) szerződése. Előzetesen mind ő, mind pedig a Mercedes azt állította, hogy az újabb szerződés aláírása csupán formalitás lesz. Újabb kudarcok után azonban kérdés, nem akasztja-e inkább szögre a sisakját.





 





Ezeket olvastad már?
Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás