Átverte és megalázta a Fradi-legendát a német edző





Méltatlan válaszhelyzet elé állították a Ferencváros legendás női futballistáját, Vágó Fannyt. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz addig nem számít rá a válogatottnál, amíg az FTC-nél a vezetőedzői feladatokat is ellátja.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.03.22.
Módosítva: 2023.03.22.
labdarúgás válogatott Ferencváros

Vágó Fanny a női labdarúgás egyik kiemelkedő alakjának számít. A 31 éves támadó összesen 293 mérkőzésen 403 gólt rámolt be. Nyolcszoros magyar és négyszeres osztrák bajnok, ötszörös Magyar Kupa- és háromszoros Osztrák Kupa-győztes, kétszeres magyar, négyszeres osztrák gólkirály. Vágó jelenleg a Ferencváros játékosa, ahol 2019 óta játszik, 2021 szeptember óta pedig a női együttes vezetőedzője. Utóbbi nem tetszik a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Margret Kratznak, aki méltatlan válaszút elé állította Vágót.

Méltatlan helyzetbe hozták Vágó Fannyt – Fotó: Földi Imre

„A nemzeti csapat szövetségi kapitánya szerdán válaszút elé állított. Beszélgetésünket azzal kezdte, hogy a válogatottnál a szövetség nyomására el kell kezdeni a fiatalítást, ezért a továbbiakban nem számít rám, de később kiderült: egészen másról van szó” – nyilatkozta a Fradi.hu-nak Vágó Fanny. 

Szerinte az utóbbi időben látszódnak rajtam a fáradtság jelei, és az is, hogy nem bírom a kettős terhelést. Elmondta: a folytatásban csak akkor hív be a keretbe, ha felhagyok az edzősködéssel.

Ezzel azonban nem ért egyet a 146-szoros válogatott. „Ez konkrétan zsarolás! Mélyen felháborít ez az egész, hiszen úgy gondolom, teljesítményem alapján nem kérdés, hogy a válogatottban a helyem. Egyáltalán nem vagyok fáradt, remek formában érzem magam, meg lehet nézni a bajnokságban és a nemzeti csapatban is a játékosok mutatóit, továbbra is a legjobbak közt vagyok. Ez az egész nem méltó ahhoz, amit eddigi pályafutásom során a magyar futballért tettem, és tenni is fogok! Ugyanis nem fogok felhagyni sem az edzősködéssel, sem az aktív játékkal! Az azonban biztos, hogy a jelenlegi szövetségi kapitánnyal a továbbiakban nem tudok együtt dolgozni.”

A 31 éves legenda azt is elmondta, hogy Kratz hogyan próbálta meg őt átverni: 

A szövetségi kapitány arra hivatkozott, hogy az MLSZ egy éven belül hoz egy olyan döntést, melynek értelmében nem lehet valaki játékos és edző is egyszerre. Ezek után én rögtön a szövetségnél érdeklődtem, hogy valóban vannak-e ilyen tervek, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy szó sincs erről. Úgy gondolom, nem ezt érdemeltem. Megaláztak!

A női válogatott Kratz irányításával a legutóbbi három tétmérkőzését egyaránt elveszítette.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás