Könnyfakasztó, Lionel Messi elképesztő összeggel segíti a földrengés áldozatait

Emberségből jelesre vizsgázott a Paris Saint-Germain világbajnok futballistája, Lionel Messi. A 35 éves sportoló milliárdos összeggel segíti a törökországi földrengés áldozatait.Megosztás
Szerző: ll
Létrehozva: 2023.02.11.
labdarúgás lionel messi földrengés

Továbbra is óriási károkat okoz Törökország déli részén és Szíriában a hétfő hajnali, 7,7-es magnitúdójú földrengés. Az áldozatok száma már több mint 18 ezer fő, az érintett helyszíneken magyar mentősök és katasztrófavédők is segítik a mentéseket. Az élsportolókat szintén megrázták az események, Lionel Messi pedig rögtön a tettek mezejére lépett.

Elképesztő összeggel segíti az áldozatokat Lionel Messi – Fotó: ALFREDO ESTRELLA / AFP

A 35 éves, tavaly világbajnoki címet szerző labdarúgó alapítványa rögtön 3,5 millió eurót (1,3 milliárd forint) adományozott, ezzel segítve a a törökországi és szíriai földrengések áldozatait. Messi 2010 óta az UNICEF jószolgálati nagykövete, gyors közbelépésével újfent példát mutatott.

A hétszeres aranylabdás remek idényt fut az idei szezonban, újra régi önmagát idézi, sérülése miatt azonban elképzelhető, hogy lemarad a jövő hét keddi, PSG–Bayern München Bajnokok Ligája-összecsapásról. 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás