RETRO RÁDIÓ

„Jobbak az utcagyerekek” – visszatért a futballba a Fradi fenegyereke





Váczi Zoltán visszatért. Nem, nem a futballpályára, a magyar foci utánpótlásába. Több mint tízéves, önkéntes száműzetés után gyerekeknek oktatja a „szakma” mesterfogásait, és azt mondja, munkájának bizonyára meglesz az eredménye.



Megosztás
Szerző: Burkovits Ferenc
Létrehozva: 2023.01.17.
Módosítva: 2023.01.17.
edző Ferencváros Vasas

A Békéscsaba, majd a Vasas egykori kedvence, a Ferencvárosnál is megfordult kétszeres válogatott labdarúgó, Váczi Zoltán négy élvonalbeli csapatban rugdosta a gólokat, és sokan még ma is lelkesen emlékeznek szabadrúgásaira, cseleire, indításaira. A nagyszerű középpályás mostanság igyekszik átadni futballismereteit a gyerekeknek. 

Váczi Zoltán
Fotó: Török Attila

„Élvezem, hogy tehetségekkel foglalkozhatok – magyarázta  lapunknak. – Bár nem tartom igazán jónak az akadémia rendszerét. Szerintem jobbak az „utcagyerekek mint az akadémikusok”, a grundokon sokkal jobban elsajátítható ez a csodálatos játék. Bár így is vannak tehetségek a kezeim között. Jegyezzék meg Ballka Zoli Rezes Gergő Sinkai Miron, Rezes Máté vagy Adamcsek Benedek és Pálfalvi Gábor nevét. Ha semmi nem jön közbe, belőlük még lesz valaki, valami.”

Vácziék hetente négy alkalommal Mogyoródon, egy általános iskola tornatermében edzenek, no meg a XVII. kerületi önkormányzat villanyfényes, műfüves pályáján. A gyerekek ügyesek, szorgalmasak, tehetségesek, és szinte valamennyien tűzbe mennének a mesterért. Egyébként Váczi „főfoglalkozásban” építőipari céget üzemeltet, s azt mondja, a család az első – feleségével két gyereket nevel. Azt is mondta, ha feleségével nem csak hét éve találkoztak volna össze, akkor sokkal gazdagabb pályát tudhatna maga mögött. Most Burgenlandból, egy akadémiától kapott megtisztelő edzői ajánlatot, de nem akar elszakadni tanítványaitól. Ezért csakúgy vállalja a megbízatást, ha néhány tehetséget magával vihet.

Érdekes, hogy Váczi nem jár meccsre, bár a tévében minden mérkőzést megnéz, de nincs jó véleménnyel az utódokról. Az egykori játékostársakkal persze tartja a kapcsolatot, rendszeresen megbeszélik a magyar foci aktualitásait. 





 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

Elvesztette a melltartóját, meglesték a villantó kebelcsodát a tengerben

Elvesztette a melltartóját, meglesték a villantó kebelcsodát a tengerben

„Csinálja más” – Dárdai Pál máris elbúcsúzott Berlinben?

„Csinálja más” – Dárdai Pál máris elbúcsúzott Berlinben?

Most jön a neheze, újra nyertek a magyar lányok

Most jön a neheze, újra nyertek a magyar lányok

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás