Topligás sztárokkal jön Izland Budapestre





Nem lehet egyetlen kézlegyintéssel elintézni az izlandi labdarúgó-válogatottat, amely szerda este Belgiumot fogadja a Nemzetek Ligájában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.14.
Gylfi Sigurdsson Izland topliga pótselejtező

Marco Rossi együttese november 12-én Izlandot fogadja a Puskás Arénában, a mérkőzés győztese ott lesz a jövő évi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. A skandinávok ma este Belgium ellen az utolsó „simításokat” végzik a sorsdöntő meccs előtt.

Gylfi Sigurdsson az izlandiak legértékesebb játékosa Fotó: Getty Images

Története legsikeresebb időszakát éli az izlandi válogatott, amely 2016-ban szerepelt az Európa-bajnokságon, két éve pedig a világbajnokságon vett részt. Mindkét esetben először kvalifikálták magukat a viadalra az északiak. Ráadásul négy éve nem csak pályára léptek az Eb-n, komoly meglepetést is arattak: továbbjutottak a csoportjukból, majd a nyolcaddöntőben szenzációt okoztak, hiszen 2-1-re verték Angliát. Végül a legjobb nyolc között a házigazda franciák állították meg őket. A 2018-as oroszországi vb-szereplésük már halkabban telt, Argentínával, Horvátországgal és Nigériával találkoztak a csoportmeccseken, és nyeretlenül kiestek.

Izland egy hete Gylfi Sigurdsson két góljával 2-1-re verte Romániát az Eb-pótselejtezőn. Az Everton 31 éves támadó középpályása magasan a legértékesebb játékosa a skandináv válogatott keretének, hiszen 18 millió euróra taksálja őt a Transfermarkt. Veszélyes és hatékony a kapu előtt, 75 válogatott meccsen 24 gólt szerzett. Sigurdsson az angol Premier League-ben is kiemelkedő játékosnak számít, évek óta alapembere az Evertonnak. Mellette hárman kaptak lehetőséget topligás csapatból a románok ellen, és valamennyien hatékonyak támadásban: Alfred Finnbogason az Augsburg gólvágója, míg Birkir Bjarnason a Brescia, Johann Gudmundsson pedig a Burnley középpályása.

Az október 26-án kezdődő héten indul el a jegyértékesítés az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre. A korábbi gyakorlatnak megfelelően elsőként a szurkolói klub tagjai válthatnak belépőket a találkozókra. Az európai szövetség már engedélyezte a szurkolók visszatérést a stadionokba, ugyanakkor a járványhelyzet miatt a drukkerek a stadionok lelátói kapacitásának legfeljebb 30 százalékát foglalhatják el. Ez a mérkőzés helyszíne, a Puskás Aréna esetében több mint húszezer szurkolót jelent.





Ezeket olvastad már?
„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

„Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Lecsúszott a felső, megmutatta óriási melleit a szexi modell

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás